6. ledna 2009 • 14:43

Na OH 2014 hráči z NHL?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na zimních olympijských hrách 2014 v Soči by neměli chybět hokejisté z kanadsko-americké NHL. Takový je názor šéfa Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF) Reného Fasela, za který hodlá bojovat.



Fasel to uvedl v dějišti hokejového šampionátu hráčů do 20 let v Kanadě.
Prezident IIHF chce vidět hokejisty z prestižní soutěže nejen na světovém sportovním svátku příští rok ve Vancouveru, ale také na olympiádách, jež budou následovat. "Pro mě je to naprosto jasné. Hráče z NHL nemůžeme v Rusku postrádat. Hráčská asociace NHL má jasno v tom, že hráči chtějí jet. Má také dost síly na to, aby o tom diskutovala a přesvědčila celou NHL," uvedl Fasel.

Směrem k NHL vyslal také ultimátum. "Mám jasno v tom, že pokud nebudou profesionálové na olympijských hrách 2014, nebude žádný Světový pohár," prohlásil Fasel. Prestižní klání reprezentačních týmů se uskutečnilo naposledy v roce 2004 a v rámci jednání o smlouvě mezi NHL a Kontinentální hokejovou ligou se objevily návrhy o opětovném uspořádání turnaje v roce 2012.

Právě skutečnost, že NHL a KHL nemohou najít společnou řeč ohledně dohody o přestupech, a rezervovaný postoj k hráčům mířícím do KHL však mohou být při jednáních jedněmi z hlavních překážek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud