11. května 2009 • 15:26

Lubina unikl vězení, dostal podmínku

Autor: spo, ška
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Ladislav Lubina do vězení nepůjde. Alespoň zatím. Okresní soud v Hradci mu za nehodu, při které loni zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence a bývalý hokejista ji zavinil, vyměřil jen podmínku.



Ta zní na dva roky se zkušební dobou čtyř let. K tomu dostal Lubina čtyřletý zákaz řízení motorových vozidel.

Vypadá to, že rozsudek již bude konečný. Lubina se práva na odvolání vzdal, státní zástupce si sice ponechal lhůtu na rozmyšlenou, ale rovněž se vyjádřil ve smyslu, že se zřejmě odvolávat nebude.

Krajně nespokojen byl po jednání soudu naopak zeť zemřelého Karel Kraják. "Je to výsměch, čekali jsme daleko větší trest," netajil rozpaky.

Samotný Lubina nechtěl rozsudek nijak komentovat: "Omlouvám se za to, co se stalo. Byl to ale dnes náročný den a víc k tomu zatím říkat nebudu. Vyjádřím se později."

Lubina míří k soudu.
Lubina míří k soudu.

Dlouholetý hráč Pardubic v červenci 2008 způsobil u Trotin na Královéhradecku dopravní nehodu, při které zahynul otec známého fotbalisty Vratislava Lokvence.

Co se přesně stalo? Bývalý hokejista vjel do protisměru a narazil do dodávky, ve které seděl otec Vratislava Lokvence. Lubina pak od nehody utekl.

U soudu se dnes dopoledne Lubina hájil tím, že byl ve špatném psychickém stavu, dokonce uvažoval o sebevraždě. „Po nehodě jsem se chtěl zabít. Musel jsem vyhledat psychologa, abych se z toho dostal,“ řekl Lubina.

Objevily se dohady, že Lubina z místa činu odjel proto, aby nebylo možné zjistit alkohol v krvi. Když se hokejista později přihlásil na policii, testy alkohol neprokázaly.

„Měl jsem večer pouze dvě piva, ráno jsem se cítil dobře,“ řekl u soudu.

Před soudem dnes vypovídali i svědci nehody. "Lubina po nehodě řekl, že usnul," uvedl Jan Majer, který řídil auto za tím, do něhož bývalý reprezentant narazil.

Podle dalšího ze svědků Aleše Burdy hokejistovo auto náhle vybočilo a narazilo. „Mně Lubina řekl to samé – že usnul,“ potvrdil Majerovu verzi přímý účastník nehody.

Znalec na Lubinově autě nenašel žádnou technickou závadu. „Vše se odehrálo velmi rychle, nikdo neměl šanci zareagovat. Situaci mohl zabránit pouze pan Lubina, pokud by nevjel do protisměru,“ uvedl soudní expert.

Vstoupit do diskuse
7


Články odjinud


Články odjinud