22. prosince 2009 • 04:02

Lukáč o smrti manželky: Kdyby dostala léky dřív, mohla žít!

Autor: Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažívá nejtěžší období svého života. Československá hokejová legenda Vincent Lukáč (55) oplakává smrt manželky Evy (†55) a nemůže se s bolestnou situací vypořádat. Jeho drahá polovička v pátek podlehla zápalu plic a virusu H1N1, tedy nemocem, které se dají vyléčit!



Blesk.cz

Košický rodák se na manželku hodně upínal a po obrovské ztrátě se topí v slzách. Lékařský personál sice neobviňuje, ale klade si otázku, zda se zápal plic nedá vyléčit.

„Nikomu nic nevyčítám, asi byli bezmocní, když ani v jedenadvacátém století nezabránili nejhoršímu. Asi na to medicína nestačila,“ posteskl si Lukáč.

Manželku, která v košické nemocnici ležela tři týdny, naposledy navštívil dvě hodiny před smrtí. „Jenom na mě tak smutně koukala a převracela oči,“ popsal poslední okamžiky se ženou svého srdce.

Legenda Lukáč: Žena mi umírala v náručí! »

K lůžku přišel společně s dcerou Lenkou (31) a synem Vincentem (22), ale v tu chvíli netušili, že Evu už nikdy neuvidí. „Všichni jsme věřili, že se z toho Evka dostane. Na zápal plic se přece neumírá! Možná kdyby to zachytili dřív a léky zabraly, byla by stále mezi námi,“ ronil slzy bývalý hokejista.

„Vždyť v minulosti nebyla vůbec nemocná, navíc jsme ve volném čase sportovali. Nejradši jezdila na kole,“ dodal bezmocně.

Lukáčova rodina na zítřek chystá na poslední rozloučení. K obřadu se připojí také manžel dcery Lenky Jiří Bicek, vítěz Stanley Cupu z roku 2004 s New Jersey, který narychlo přiletěl podpořit své blízké ze Švédska, kde působí v hokejovém klubu Södertälje.

Vincent Lukáč se nemůže vzpamatovat ze smrti své ženy
Vincent Lukáč se nemůže vzpamatovat ze smrti své ženy

Vstoupit do diskuse
6


Články odjinud


Články odjinud