1. února 2010 • 15:08

VIDEO: Kriketista podivín málem snědl míček

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Buď to má ten vousatý chlapík opravdu velký hlad, nebo se dokonale pomátl. Něco takového si pomysleli fanoušci, když spatřili kapitána pákistánských kriketistů, jak si cpe míček do pusy a náruživě ho rozkousává. Ve skutečnosti chtěl Šahíd Afridí jen podvádět. A mluví se o tom teď po celém světě.



Kriket řeší asi nejbizarnější aféru své historie. Během finále ostře sledovaného turnaje mezi Pákistánem a Austrálií si kapitán asijského týmu Šahíd Afridí vzal do pusy míček a žvýkal ho jak jablko.

„Chce ho snad sníst!?“ křičeli televizní komentátoři.

"Hladový" kriketista:

Pákistánský kriketista Šahíd Afridí se snaží "sníst" míček
Video se připravuje ...

I londýnský list The Times si den poté přisadil: „Buď to byla nějaká sázka, nebo byl Afridí úplně namol.“

Nic z toho však neplatilo. Afridí chtěl jen nenápadně změnit vlastnosti míčku tak, aby to vyhovovalo jeho týmu. Jenže problém byl v tom, že hřiště ze všech stran snímaly televizní kamery, ze svého podvodu tak byl lehce usvědčen.

O to víc pak působilo směšně, když Afridí podával rozhodčím pokousaný míček a nechápavě krčil rameny. „Asi rozhodčím tvrdil: To musel být nějaký dingo. Kolem stadionu jich tady žije přece hodně,“ žertoval na kriketistův účet list The Times.

Sportovec ještě těsně po zápase vykládal, že si chtěl k míčku jen přivonět. "Chtěl jste si přivonět svými zuby?" optával se reportér. Na to už Afridí pohotovou odpověď nenašel.

Nakonec svou vinu přiznal. Bránil se, že takovéto taktické finty provádějí všechny týmy na světě. Kriketoví experti to však odmítají. Jakékoli znehodnocování míčku je navíc v řádech jasně zakázáno, Afridí proto vyfasoval trest na dva zápasy.

Proti kriketistovi navíc mluví i jeho reputace. V mezinárodním zápase totiž už jednou zkoušel něco podobného, i tehdy ho mezinárodní federace potrestala několikazápasovým distancem. Před dvěma a půl lety jej pro změnu rozčílil divák natolik, až po něm hodil pálku.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud