26. března 2010 • 14:26

Jágr: Chci hrát na MS. A rád bych zůstal v Omsku

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chce hrát za Česko na mistrovství světa. A zamlouvá se mu myšlenka, že by nadále zůstal v týmu Omsku. To jsou dvě zásadní sdělení, která Jaromír Jágr poskytl v rámci rozhovoru ruskému listu Sovětskij Sport. Obojí je do velké míry překvapivé.



Hodně se o něm v poslední době spekulovalo. Jelikož Jágr s Omskem vypadnul z play off KHL hodně brzy, jeho účast na květnovém mistrovství světa v Německu se nezdála moc pravděpodobná.

Aby se 38letý veterán tak dlouho udržoval tréninkem ve formě, to vypadalo jako utopie. Celé týdny jste od něj ovšem na tohle téma neslyšeli konkrétní větu.

Čtěte také: >>Omsk se nechce Jágra vzdát

Té se fanoušci dočkali až teď. A musela je potěšit. „Na šampionátu chci hrát. Dohodl jsem se s reprezentačním trenérem Vladimírem Růžičkou, že mu zavolám. Být šest měsíců mimo je v mém věku hodně. To si nemůžu dovolit,“ řekl pro Sovětskij Sport. „Nepochybujte o tom, že mistrovství je pro mě velká motivace.“

Jaromír Jágr v dresu Omsku.Foto Michal Beránek (Sport)

Nejlepší hokejista české historie nyní dře v tréninkovém kempu sibiřského klubu Avangard Omsk, s nímž ho váže smlouva do konce dubna. Podle Jágrových slov je docela možné, že v Rusku zůstane i poté, přes všechno lákání celků z NHL. I to může leckoho zaskočit, vždyť české eso mělo podle některých náznaků směřovat spíš zpátky do zámoří.

„Rád bych v Omsku zůstal, oblíbil jsem si to tam,“ řekl. „Ale nic není ještě rozhodnuto, taky záleží na více okolnostech. V příští sezoně chci konečně něco velkého dokázat. A NHL? Jistě, proč bych to nemohl zkusit třeba i tam? Na olympiádě jsem se na menším zámořském ledě neztratil. Tam se aspoň člověk tolik nenabruslí.“

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud