10. června 2010 • 14:33

Chicagu pomohli k titulu i Jordan a Pfeifferová

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč se stali vítězem Stanley Cupu zrovna hokejisté Chicago Black Hawks? Fanoušci mají jasno: týmu pomohl jako „štístko“ nejlepší basketbalista všech dob Michael Jordan. Jeden z nejlépe vydělávajících sportovců všech dob fandil týmu na tribuně, do dresu s indiánem byla převlečena i jeho socha stojící před stadionem.



Plný chicagský stadion se mohl pominout. Kamera zaměřila na VIP lóži a zabrala jednu z mnoha postav v dresu Black Hawks. Jenže tohle nebyl jen tak někdo – rozjásaným fanouškům mával Michael Jordan, nejlepší basketbalista všech dob. Právě on byl během finálové série proti Philadelphii tím absolutně nejslavnějším fanouškem.

Basketbalová legenda Jordan na finále Stanley Cupu:

Docházel na domácí utkání Chicaga, bujaře skákal po každé trefě oblíbeného týmu. Na sobě měl červený dres se jmenovkou kapitána Jonathana Toewse. Tedy stejný, do jakého oblékli fanoušci i Jordanovu sochu stojící před stadionem.

Socha Michaela Jordana před chicagskou halou.Foto ČTK

Šestnáct let staré umělecké dílo v hokejovém trikotu dostalo jako další módní doplňky i hokejovou helmu na hlavu a brusle na nohy. Nečekaně se stalo jedním ze symbolů letošního chicagského tažení.

Podobně jako další slavné tváře, které Black Hawks chodily při play off podporovat. Třeba hollywoodská hvězda Michelle Pfeifferová, která chodila fandit s celou rodinou.

Foto ČTK

V první řadě hned za plexisklem patřil k nejnáruživějším fanouškům herec Vince Vaughn, známý z komedií s Benem Stillerem (Zoolander, Starsky a Hutch), na hokej chodilo i několik tváří ze seriálu Dr. House.

Snad i díky jejich podpoře to Chicago dotáhlo do konce. Tým vyhrál finálovou sérii proti Philadelphii 4:2 na zápasy, po 49 letech zase vyhrál Stanley Cup.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud