9. prosince 2010 • 09:14

Slovenský hokejista popsal vraždu kamarádce

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Případ hokejisty Košic Ladislava Ščurka (24), jenž 5. ledna 2008 podle všeho ubodal rozhodčího Marka Liptaje (†28), má další soudní pokračování. Policie dopadla Ščurka rok a čtvrt po vraždě, ten se dokonce letos v lednu přiznal, pak ale změnil advokáta a vše odvolal. Dokazování téměř tři roky staré vraždy se značně zkomplikovalo.



Blesk.cz

Včera přiletěla k soudu do Košic Michala Macejková, kamarádka Ščurka, která nyní žije v Londýně. „Laco si ode mne přišel půjčit lopatu a potom mi, ještě v přítomnosti další kamarádky, vyprávěl, jak mu Liptaj vyhrožoval, a proto ho zabil,“ vypověděla včera. Ženy jeho čin neoznámily proto, že hokejista své vyprávění o brutální vraždě nakonec obrátil v žert.

Nicméně ještě předtím prý popsal, jak vraždil. „Vzal do ruky kuchyňský nůž a ukazoval nám, jak s ním píchal,“ líčí Macejková. Liptaje označila za zlého člověka, který se stýkal s mafií.



„Celé je to pořádně přitažené za vlasy,“ reagoval na její tvrzení Ščurko.

Jaký byl motiv vraždy? Spekuluje se, že byl mezi muži homosexuální vztah! Ve hře údajně byly i nevrácené peníze a vydírání.

Dosud nebyla nalezena vražedná zbraň a rozcházejí se údaje o tom, kolik ran útočník oběti zasadil (od devíti až po šestadvacet). Mrtvola byla totiž nalezena až 11 měsíců po vraždě zakopaná v lese v Huncovcích u Popradu, sto kilometrů od místa vraždy. K té došlo na silničním odpočívadle u Košic.

Ščurko se už stačil s vraždou pochlubit i spoluvězni Lešundákovi. Jeho a další svědky soud vyslechne v únoru.

Hokejista Šcurko je před soud předváděn v poutech
Hokejista Šcurko je před soud předváděn v poutech


Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud