21. března 2015 • 13:44

Sprintera Tysona Gaye nově trénuje proslulý John Smith

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký sprinter Tyson Gay má nového trenéra, trojnásobný mistr světa z roku 2007 začal spolupracovat se známým losangeleským koučem Johnem Smithem. K jeho svěřencům patřili v minulosti světový rekordman a olympijský vítěz Maurice Greene či Ato Boldon.


Dvaatřicetiletý Gay se už v tomto týdnu začal připravovat se Smithovou tréninkovou skupinou. K jeho hvězdným kolegyním tam patří exmistryně světa v běhu na 100 metrů Carmelita Jeterová.

Gayovi loni v létě vypršel roční trest za dopingový nález před mistrovstvím světa v Moskvě. Musel vrátit stříbrnou olympijskou medaili ze štafetového závodu na 4x100 m na olympijských hrách v Londýně a přišel o všechny výsledky od července 2012. S osobním rekordem 9,69 z roku 2009 je druhým nejrychlejším člověkem všech dob po Usainu Boltovi z Jamajky.

"Odchod z Floridy do Kalifornie je pro něj dobrá příležitost. Bude trénovat a uvidí se. Měl dobrý podzim i zimu a je zdravý," řekl agentuře Reuters sprinterův manažer Mark Wetmore. Gayovým cílem je podle něj kvalifikovat se na mistrovství světa v Pekingu a olympiádu v Riu.

V minulosti Gaye trénoval Lance Brauman a připravoval jej také Jon Drummond, který v prosinci dostal osmiletý zákaz činnosti kvůli držení, distribuci a podávání zakázaných podpůrných látek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud