20. prosince 2017 • 16:19

Jarolíma mrzí, že Rosického nikdy nemohl trénovat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenéra české fotbalové reprezentace Karla Jarolíma mrzí, že už nikdy nebude mít možnost trénovat Tomáše Rosického. Bývalý kapitán národního týmu od Jarolímova nástupu do funkce v létě 2016 nereprezentoval a dnes definitivně ukončil hráčskou kariéru.


"Bohužel jsem nikdy neměl možnost vést Tomáše jako trenér, ale vždy jsem mu jako výrazné osobnosti českého sportu držel palce. Tomáš patří bezesporu k nejlepším hráčům české historie," řekl Jarolím v tiskovém prohlášení.

Rosický dnes v 37 letech ukončil kariéru, během níž prošel Spartou, Dortmundem a Arsenalem. "Celou kariéru prokazoval svou fotbalovou výjimečnost. O jeho kariéře koneckonců nejlépe vypovídají reakce fanoušků všech klubů, ve kterých působil," připomněl, že fanoušci Sparty jásali vždy, když se Rosický po návratu na Letnou i jen vyběhl rozcvičovat jako náhradník.

V národním dresu stihl Rosický 105 zápasů, přestože kvůli zdravotním potížím od mistrovství Evropy 2016 nenastupoval. "Zařadil se mezi legendy národního týmu, se kterým dosáhl mimořádných úspěchů," ocenil Jarolím.

Rosický velmi pravděpodobně bude pokračovat ve Spartě jako funkcionář, což je podle Jarolíma dobrý krok. "Určitě se neztratí ani v další kariéře. Jedna se o inteligentního kluka s jazykovým vybavením a skvělými kontakty, Spartě i celému českému fotbalu má co dát," míní jednašedesátiletý kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud