20. prosince 2017 • 21:00

Chomutovští Piráti sebrali Kometě v Brně všechny tři body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno prohráli v 31. kole extraligy na domácím ledě s Chomutovem 2:3. Brňané pokračovali v sérii nevýrazných výsledků, když vyhráli pouze dvě z posledních deseti utkání. Piráti ve vzájemných duelech uspěli i potřetí v sezoně, ale poprvé s tříbodovým ziskem. K jejich výhře přispěl brankou a asistenci útočník Vladimír Růžička mladší.


"Hodně jsme na soupeře tlačili. Naše produktivita při proměňování šancí je špatná, chybí nám častější střelba. Měli jsme přitom spoustu příležitostí. Všechno rozhodují branky. My jsme jich dali méně. Určitě rozhodla o výsledku i naše nevyužitá přesilovka pět na tři. Měli jsme přitom dlouhý čas početní výhodu, vedli jsme si špatně," řekl trenér Komety Petr Haken.

Kometě vyšel začátek. Už ve 3. minutě ujel po chybě Pirátů po pravé straně Hynek Zohorna a blafákem překonal brankáře Laca. Piráti stačili pohotově odpovědět za pouhých 85 sekund, kdy srovnal skóre Sklenář, a ve 12. minutě další zaváhání domácích hokejistů potrestal Růžička. Z vedení se Piráti radovali jen 26 sekund: po návratu z hostování v Mladé Boleslavi vyrovnal ještě v téže minutě útočník Vojtěch Němec.

"Jeli jsme sem pro tři body. Hráli jsme z obrany, ale když se dařilo, tak jsme soupeře napadli. Hodně nás podržel brankář Laco," uvedl střelec prvního chomutovského gólu Jakub Sklenář.

Střelecká aktivita obou týmů ve druhé třetině polevila. Kometa získala přesnější kombinační hrou územní převahu, ale postrádala produktivitu. Většina akcí končila v rozích a nevedla k ohrožení soupeře.

Brňané nevyužili ani jednu z pěti přesilovek. Piráti spoléhali na brejky, ze kterých vytěžili pouze slibnější akci při vlastním oslabení - ve 32. minutě trefil po sólovém úniku Tomica tyč. Na druhé straně se totéž vzápětí podařilo i domácímu Hruškovi.

Křečovitě hrající Kometě nepomohla k získání náskoku ve třetí třetině ani 94 sekund dlouhá přesilovka pět na tři při vyloučení Růžičky a obránce Dietze. V početní výhodě Brňané jen dvakrát od modré čáry vystřelili na branku.

Naopak Piráti využili v 52. minutě početní výhodu, když Vondrka pronikl do útočného pásma a na jeho přesnou střelu brankář Čiliak nedosáhl. "Neproměnili jsme přesilovky a z jedné zvláštní jsme dostali gól. Chomutov čekal na naše chyby. Přišly tři, a nazdar. Bylo po zápase," poznamenal obránce Brna Ondřej Němec.

I když se ještě domácí snažili dostat zápas alespoň do prodloužení, jejich snaha ke srovnání skóre nevedla a Piráti podruhé za sebou naplno bodovali.

"Celý zápas rozhodl fantastický zákrok brankáře Janka Laca ve třetí třetině a nevyužitá přesilovka Brna pět na tři. My jsme dali při přesilovce trochu se štěstím rozdílovou branku. Utkání jsme ubojovali. Jsme rádi, že si vezeme tři body z horké půdy v Brně," řekl trenér Chomutova Jan Šťastný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud