13. ledna 2018 • 20:15

Opavští basketbalisté drželi s mistrem krok jen poločas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mistrovský Nymburk v 17. kole basketbalové ligy zvítězil na palubovce třetí Opavy 101:75. Slezané proti favoritovi vydrželi hrát vyrovnaně první poločas, krátce po změně stran hlavně díky úspěšné střelbě trojek ještě vedli o dva body, ale od stavu 55:54 inkasovali deset bodů za sebou a hosté už jim nedali naději.


Lídrem Nymburka byl s 20 body Jaromír Bohačík, v domácím dresu dal pět ze čtrnácti opavských trojek Jakub Šiřina, autor 19 bodů. "Naši hráči podali heroický výkon v prvním poločase, ale ve druhém už soupeř předváděl basketbal, na který jsme neměli," uznal opavský trenér Petr Czudek.

Nymburský kouč Oren Amiel přiznal, že se o poločase na tým hodně zlobil. "Věděli jsme, co Opava bude hrát, ale stejně jsme na to nezareagovali a dovolili domácím poločasové vedení. Naštěstí jsme ve druhé půli zlepšili obranu," řekl. "Dnes to byl náš typický ligový výkon v poslední době. Začneme poněkud laxně, soupeř se chytí a jsou tady problémy. Díky vyrovnanosti naší lavičky nakonec soupeře přehrajeme, ale stojí nás to hodně sil," doplnil Pavel Pumprla.

V zápase posledního Jindřichova Hradce s Olomouckem se odehrál střelecký souboj mezi domácím DeAndrem Upchurchem a Jonem-Christopherem Fullerem. O bod vyzněl pro jindřichohradeckého hráče (34:33), Fuller ale přidal i 13 doskoků a Hanáci zvítězili 96:86.

Kolín porazil v přímém souboji o čtvrté místo Svitavy 76:65 a po čtvrtém vítězství za sebou souseda v tabulce předstihl. Hostující Pavel Slezák byl s 21 body nejlepším střelcem zápasu, v domácím týmu dal Miloš Pajovič 15 bodů, Lee Skinner zaznamenal double double za 12 bodů a 14 doskoků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud