14. ledna 2018 • 20:36

Hanzlík: Bojujeme o play off, ale osobně koukám v tabulce pod nás

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Mladé Boleslavi dokázali na začátku závěrečné čtvrtiny základní části udolat na domácím ledě poslední Jihlavu 3:2 po samostatných nájezdech, posunout se v tabulce na 12. místo, ke spokojenosti však mají daleko. Ambiciózní klub se chtěl před sezonou pohybovat v jiných částech tabulky a momentálně bojuje alespoň o postup do předkola play off. Kapitán Jan Hanzlík věří, že Bruslaři do vyřazovací části postoupí, zároveň ale přiznal, že bedlivě sleduje i situaci na chvostu tabulky.


"Každý bod je pro nás dobrý a na tabulku samozřejmě koukáme. Nebudeme si nic nalhávat, jsme dvanáctí a koukáme pod sebe. Nebo já osobně koukám pod sebe," řekl Hanzlík, který si ale dobře uvědomuje, že ve hře je do konce základní části ještě 39 bodů. "Koukáme i na desítku. Hlavní ale je, že my musíme hrát jinak. Musíme sbírat body. Dnes jsme získali dva, když to teď potvrdíme venku třemi, bude to dobré. Když ne, jsme tam, kde jsme byli," uvedl pětatřicetiletý bek.

Mladá Boleslav se příští týden v pátek představí v Chomutově, který má v tabulce o čtyři body více. Středočeši se však na severu Čech představí v situaci, kdy z posledních 12 zápasů jen jednou vyhráli za tři body a třikrát za dva. "Máme před sebou poslední čtvrtinu a potřebujeme vyhrávat, získávat body. Dnes jsme opět jeden ztratili. Trápí nás efektivita, nedáváme góly. Když dáme jeden dva, je to strašně náročné," uvedl Hanzlík.

Proti poslední Jihlavě začali domácí hrát až poté, co ve 27. minutě inkasovali. Do té doby byla Dukla lepší. "To je klasika. Dostali jsme gól, tak jsme začali hrát, ale zase z toho nic nebylo. Vedeme 2:1, jedeme čtyřikrát pětkrát sami na bránu a nedáme gól. Je to ubíjející. Hrajeme špatně, musíme bojovat," řekl rodák z Mladé Boleslavi.

Svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose druhou polovinu druhé třetiny Jihlavu jasně přehrávali, ve třetí části však ze své aktivity upustili. Podle Hanzlíka z taktických důvodů. "Jsme v situaci, kdy nám to tolik nejde. Chtěli jsme hrát zezadu. Střední pásmo. Ujet do brejku a dát na 3:1. Nebyl to líbivý hokej a možná to vypadalo, že nehrajeme, my jsme ale takhle chtěli hrát. Bohužel jsme góly nedali," vrátil se Hanzlík ke špatné produktivitě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud