17. února 2018 • 20:41

Wágner po vítězném gólu ocenil Budínského i Le Gianga

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fanoušci fotbalistů Karviné po výhře 1:0 v Mladé Boleslavi oslavovali střelce branky Tomáše Wágnera, ten však chválil zejména své spoluhráče. Lukáše Budínského ocenil za ideální centr ze standardní situace při gólové akci, brankáře Patrika Le Gianga zas za skvělé zákroky, kterými udržel Karvinou ve hře.


Karviná se většinu utkání 17. prvoligového kola bránila a domácí branku ohrozila jen jednou. Sama přežila několik šancí soupeře, ale v nastaveném čase přišel dlouhý pas Budínského ze standardní situace a Wágner zblízka rozhodl hlavou o důležitém vítězství.

"Když se to dobře kopne, tak je to vždy dobrá zbraň. A Bůďa (Budínský) to kopl fantasticky," chválil Wágner. "Při standardce jsem tam kolikrát sám, ale je to o tom, že se to musí dobře kopnout. Pak bránící hráč nemá šanci. Já si svého obránce podržel, abych se od něj odstrčil, pak jsem si jen říkal, abych to líznul, a ono to vyšlo," popisoval karvinský střelec.

Pro jeho tým jde o první venkovní výhru v sezoně a velmi důležité tři body v boji o záchranu, když se Karviná dotáhla v tabulce právě na Boleslav. "Ideální vstup do jara. Body se nesbírají lehce a mít tři zvenku je pro nás hrozně důležité. Nejen pro naší psychiku, ale i pro tabulku. Ale tahle výhra nebude nic znamenat, pokud příště neporazíme doma Zlín," upozornil Wágner.

Slova uznání měl pro brankáře Le Gianga, který chytil hned několik šancí domácích a položil základ tomu, že následně mohl Wágner rozhodnout. "Říkal jsme Patrikovi, že musí párkrát něco chytit a já si to tam pak už najdu. Patrik chytal fantasticky, držel nás," uznal sedmadvacetiletý útočník.

Ocenil zejména zákrok proti přímému kopu Petra Mareše, který tvrdou střelou přestřelil zeď a míč padal ideálně do spodního rohu branky, ale Le Giang se stihl k tyči dostat a míč vyrazit. "Fantasticky se tam dostal. Já to sledoval od první tyče a hned jsme si říkal, že to byla fantazie. Prostě nás podržel a patří mu velké díky," ocenil Wágner.

Slovenský gólman vietnamského původu si v závěru podzimu vybojoval místo jedničky v karvinské brance na úkor Martina Berkovce a z dosavadních šesti zápasů pomohl ke třem výhrám. Poslední dvě navíc byly po výsledku 1:0, když podobný průběh mělo i poslední podzimní utkání s Bohemians 1905.

"Boleslav měla šance a v závěru jsme měli standardku. Víme, že je to naše devíza. Bůďa to fantasticky kopl, Wagy to pěkně tečnul. Radujeme se. Připomnělo mi to poslední zápas doma s Bohemkou. Jsem rád, že zase bereme tři body," řekl Le Giang.

"V prvním jarním kole je to ideální scénář. Musím pochválit celé mužstvo, kluci se vydali úplně na dno, byl to týmový duch, bojovnost. To podle mě rozhodlo. Jsem rád, že jsem pomohl i svým výkonem," dodal pětadvacetiletý brankář.

Už v první půli lapil tři šance domácích, ve druhé přidal další dva důležité zákroky a donutil Ladru v největší šanci zápasu vystřelit vedle. Trenér Josef Mucha ho pak označil za nejlepšího hráče Karviné.

"Jsem rád, že jsem byl ve správný čas na správném místě a mužstvu jsem pomohl. Měl jsem zavřeno. Jsem rád, že to takhle dopadlo. Nula je třešnička na dortu. Samozřejmě pro brankáře je to pocta, když vychytá nulu. Oproti čistému kontu s Bohemkou je to rozdíl, protože tam jsem pomalu neměl zákrok a teď jsem pomohl i výkonem," uvedl bývalý reprezentant Slovenska do 21 let.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud