27. února 2018 • 18:52

Trenér Páník ve Zlíně skončil, nahradit by jej měl Petržela

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bohumil Páník už není trenérem fotbalistů Zlína. Vedení momentálně devátého celku ligové tabulky jej dnes kvůli neuspokojivým výsledkům v jarní části sezony odvolalo. Nahradit by jej měl čtyřiašedesátiletý Vlastimil Petržela. Kouč, který naposledy vedl Baník Ostrava, řekl ČTK, že na středu je domluven na jednání ve Zlíně, kde by měl doladit podmínky.


Vedení zlínského klubu to zatím nepotvrdilo. V tiskové zprávě pouze uvedlo, že tým dočasně převzali asistenti Jan Somberg s Janem Kameníkem a finalizuje jednání s novým trenérem, kterého brzy představí.

"Nerad střídám vyhozené trenéry. Byl jsem domluven, že bych měl tým převzít v létě. Událo se to hodně narychlo, bez přípravy. Potřebuji se seznámit s příčinami nezdarů. Zlín je stále v pásmu ohrožení sestupem," řekl ČTK Petržela, jenž si je vědom toho, že jej nečeká snadný úkol. "V kádru je hodně cizinců a tím i hodně problémů, než se tým správně poskládá a dá dohromady. Ale nebojím se toho, mám s tím už zkušenosti. Podobnou situaci jsem musel řešit v Zenitu Petrohrad," dodal Petržela, jenž by měl podepsat smlouvu na rok a půl.

Ve hře o trenérské místo byl podle některých informací i Roman Nádvorník z Táborska, kde má ale platnou smlouvu.

Páník byl odvolán dva dny po debaklu 0:4 v Karviné, předtím v úvodním jarním utkání Zlín doma remizoval s Duklou 1:1. Ševci v devíti venkovních zápasech nevyhráli a z posledních dvanácti kol porazili jen týmy ze spodku tabulky Jihlavu a Slovácko.

Jednašedesátiletému Páníkovi měla po této sezoně skončit smlouva. Zlínský tým vedl od prosince 2014, kdy ještě hrál druhou ligu. Pod jeho vedením se mužstvo po půlroce probojovalo do nejvyšší soutěže. Sezony mezi elitou ale mají ve zlínském podání podobný průběh, po skvělých podzimních výsledcích se mužstvu na jaře nedaří.

Páník podobné krize v minulých dvou letech ustál. V dubnu 2016, kdy Zlín devět kol nevyhrál a na jaře získal jen bod, mu mimořádné zasedání představenstva klubu dalo důvěru. Totéž se opakovalo loni rovněž v polovině dubna, kdy zůstal ve funkci i po deseti utkáních bez výhry.

Loni ale dovedl Páník zlínské svěřence k vítězství v domácího poháru, což automaticky znamenalo postup do základní skupiny Evropské ligy. V ní Zlín v konkurenci Kodaně, Lokomotivu Moskva a Sheriffu Tiraspol získal dva body.

Páník v minulosti působil u mládeže v Sigmě Olomouc a Baníku Ostrava, vedl také polské týmy Nowy Dvor, Lech Poznaň, Miedž Legnica a Pogoň Štětín.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud