20. dubna 2018 • 15:40

Krajíček táhne Třinec a věří, že se Oceláři vrátí doma do hry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinecký obránce Lukáš Krajíček je s pěti body za dvě branky a tři asistence nejproduktivnějším hráčem finálové série hokejové extraligy, ale ani jeho příspěvek zatím nestačí v bitvách s Kometou Brno. Oceláři prohrávají 1:3 na zápasy, ale ještě se v boji o druhý mistrovský titul v klubové historii nevzdávají a věří, že v neděli na domácím ledě nastartují obrat.


"Máme další zápas doma a musíme do toho vlétnout znovu," řekl pětatřicetiletý Krajíček, který v Třinci působil i při prvním extraligovém triumfu v roce 2011. Tehdy dokázali Oceláři otočit semifinálovou sérii se Slavií z 1:3 na zápasy, což se v nejvyšší domácí soutěži povedlo pouze šesti celkům v historii.

Ve finálové sérii zatím pokaždé uspěl tým, který vstřelil první branku. Oceláři slavili výhru jen v úvodním utkání doma (5:1), Kometa následně třemi vítězstvími za sebou nakročila k obhajobě triumfu. "Když Kometa vede, tak se proti ní těžko hraje. Postaví se v pěti na modré a je těžké se přes ně dobývat," uvedl Krajíček.

Jemu se ale proti Kometě daří prosazovat a při každé možnosti se snaží od modré čáry ohrozit soupeře. "Víme, že tam máme trošku víc prostoru, protože Kometa hraje stažená trošku víc k bráně. Když to tam dostaneme, tak se to musíme snažit dostat na bránu," doplnil třinecký kapitán.

Celkově si už v letošním play off bývalý hráč Floridy, Vancouveru, Tampy Bay a Philadelphie v NHL i Dinama Minsk v KHL připsal v 17 zápasech 14 bodů za tři branky a 11 asistencí. Patří mu v produktivitě třetí místo za spoluhráči Davidem Ciencialou (16 bodů) a Jiřím Polanským (14).

"Je to náš klíčový hráč v obraně a je parádní ho vidět, s jakou lehkostí bruslí a náš tým vede," řekl o jedné z klíčových postav třineckého tažení trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud