18. července 2018 • 14:32

Fotbalová Slavia chce opět bojovat o ligový titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Slavie Praha chtějí v nadcházející sezoně znovu bojovat o ligový titul. Podle kapitána Milana Škody je úřadující vicemistr na boj o vítěznou trofej připravený lépe než před rokem.


"Ambice od vedení je hrát o mistrovský titul, což je logické. Jsme ve Slavii a ta má ambice vyhrávat každý zápas. Chceme bojovat o titul, ale já moc nemám rád před sezonou nějaké vykřikování hesel a cílů. To umí každý. Rozhodují činy na hřišti," řekl na tiskové konferenci slávistický trenér Jindřich Trpišovský, který převzal mužstvo v zimě po Jaroslavu Šilhavém.

"Nálada v týmu je skvělá, jádro týmu je dlouho pospolu a je super. Myslím, že jsme určitě připravenější než minulý rok. Sice jsme předtím udělali titul, ale pak těch zápasů bylo hodně a neměli jsme s tím zkušenosti. Teď jsme celkově líp připraveni," doplnil kapitán Škoda.

Slavia je podle prognóz sázkových kanceláří největším favoritem na titul. Bojovat by o něj měla s obhájcem trofeje z Plzně a pražským rivalem Spartou.

"Těžko říct, jestli jsme největším favoritem, takhle bych to nebral. Je tam tolik faktorů během podzimu, že se to před ním strašně těžko odhaduje. Každý tým bude mít trochu jiný program," uvedl Trpišovský. Plzeň i Spartu považuje za stejně velké soupeře. "Jsou to oba kvalitní týmy, s dobrými hráči, dobrým zázemím. Oba bych řadil nastejno," dodal Trpišovský.

Slavia na rozdíl od loňského letního příchodu řady zahraničních hvězd tentokrát posilovala střídměji. Získala obránce Vladimíra Coufala s Jaroslavem Zeleným a rumunského záložníka Alexandrua Balutu, který stál téměř 70 milionů korun a stal se nejdražší akvizicí v historii klubu. Do Edenu také zamířil slovenský brankář Martin Vantruba, jenž na jaře ještě hostoval v Trnavě.

"Myslím, že díky těm příchodům jsme kádr zaprvé zkvalitnili a zadruhé rozšířili možnosti skladby mužstva. Aby nás v uvozovkách neparalyzovaly věci, které se nám stávaly na jaře, že někdo musel hrát na jiné pozici, než mu byla vlastní," uvedl Trpišovský.

"Ale hlavně v ofenzivě bychom byli rádi, kdyby se kádr ještě rozšířil, hlavně kvůli velkému počtu zápasů. Ale není to tak, že by teď někdo měl přijít zítra nebo pozítří," dodal Trpišovský.

Těší ho, že Slavia už má jistou základní část evropských pohárů. Pražané sice nastoupí do 3. předkola nemistrovské části Ligy mistrů, ale i kdyby neuspěli, hráli by základní skupinu Evropské ligy.

"Je to obrovský bonus, že máme jistou Evropu. Nejsou ty obrovské nervy, jestli se tam dostanete, nebo ne. Tím pádem je i větší soustředění na ligu. O to víc se musíme soustředit na začátek, protože je nový model ligy a každý ztracený bod bude bolet dvakrát tolik. Pro mě osobně je cíl vyvarovat se fatálních ztrát, které jsme měli na jaře v některých domácích zápasech," dodal Trpišovský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud