22. září 2018 • 13:15

Softbalistky vyhrály v Nizozemsku turnaj Super 6

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České softbalistky vyhrály přípravný turnaj Super 6 v Hoofddorpu. Nejprve dnes přehrály domácí Nizozemky 1:0 a po zrušení finále proti Itálii kvůli dešti se staly celkovými vítězkami.


Češky už ve skupině úřadující vicemistryně Evropy Italky nečekaně zdolaly 3:2, což se jim podařilo poprvé po pěti letech. Jako jediné nakonec zůstaly neporaženy.

Turnaj šesti elitních evropských týmů byl součástí příprav na příští rok, kdy začne boj o olympiádu v Tokiu 2020. Veronika Pecková byla vyhlášena nejlepší nadhazovačkou i nejužitečnější hráčkou Super 6.

"Prošli jsme turnajem bez porážky, předvedli jsme velmi konsolidovaný výkon jak v útoku, tak v obraně a dokázali jsme porazit každého soupeře. Tedy jsme spokojeni maximálně," uvedl v tiskové zprávě trenér Vojtěch Albrecht.

Počasí zlobilo softbalistky už od pátku. Večerní zápas s Nizozemskem byl odložen kvůli větru a dešti na dnešní dopoledne a o české výhře rozhodl jediný bod, neboť Pecková zápas opět skvěle odházela.

"Dokázali jsme, že patříme mezi naprostou špičku, porazili jsme tu všechny zástupce Evropy, kteří hráli letos na mistrovství světa. Tohle je veliký úspěch a příslib do budoucna i vzhledem k olympijské kvalifikaci," dodal další z koučů Monti van Brunt.

Méně se dařilo baseballistům, kteří ve svém závěrečném vystoupení na turnaji podlehli Německu 4:5 a turnaj zakončili s bilancí jedné výhry a čtyř porážek. Finále je na programu v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud