21. října 2018 • 19:07

Slavia v dlouhé přesile vyhrála v Liberci a vede ligu o dva body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Slavie vyhráli ve 12. ligovém kole po dlouhé přesilovce v Liberci 1:0. Hned ve třetí minutě se z přímého kopu trefil Miroslav Stoch, od 12. minuty hráli hosté v početní výhodě po vyloučení Jana Mikuly, ale další gól už nedali. Pražané částečně napravili minulou venkovní porážku v Ostravě a osamostatnili se v čele tabulky o dva body před Plzní. Liberec po předchozích dvou výhrách nebodoval a je sedmý.


"Největší spokojenost je s tím, že jsme to zvládli tříbodově. Tady v Liberci je složité odvézt tři body, vždy to hodně bolí, stojí to hodně sil. Ale to je asi tak z toho pozitivního jedno z mála, co můžeme říct. Měli jsme si s tou přesilovkou stejně jako v Ostravě poradit líp," řekl na tiskové konferenci kouč Pražanů Jindřich Trpišovský.

Slavia prožila ideální vstup do utkání. Ve třetí minutě měla možnost zahrávat přímý kop těsně zpoza vápna a Stoch zakroutil míč přesně k tyči. Slovenský záložník skóroval ve třetím z posledních čtyř soutěžních zápasů.

"Nepamatuju si, kdy jsem naposledy kopal standardku z takové blízkosti. Takže jsem to zkusil a jsem strašně rád, že to skončilo v síti a tím gólem jsme získali tři body," řekl Stoch.

Ve 12. minutě se Pražané dostali do ještě výhodnější pozice. Brankář Kolář vyrazil Potočného střelu, bývalý slávistický obránce Mikula, který už měl z druhé minuty na kontě karetní napomínání, hostujícího gólmana dohrál a rozhodčí Příhoda ho po druhé žluté kartě vyloučil.

"Z mého pohledu dost přísné vyloučení, protože Mikula byl strčený obráncem do gólmana, uklouznul. Poprvé jsem to nemohl posoudit, ale když jsem se teď na to znovu podíval, nemyslím si, že to bylo na červenou kartu," řekl slovenský kouč Liberce Zsolt Hornyák.

"Bolelo to hodně, chvilku jsem viděl hvězdičky, protože Miky mě dojel nešťastně. Poprvé mě trefil do ramene, pak se mu to svezlo a trefil mě na hlavu. Hned se omlouval. Karta podle mě určitě jasná. I on sám říkal, že ví, že je to karta. Rozhodčí to tak správně udělil," mínil Kolář.

Červenobílí tak hráli přesilovku ještě o čtyři minuty déle než v minulém venkovním ligovém utkání v Ostravě, kde navzdory vyloučení domácího Baroše prohráli 1:2. Hosté mohli do pauzy vedení několikrát navýšit. Jenže Baluta, který nastoupil při marodce slávistických útočníků na hrotu ofenzivy, mířil vedle a těsně před pauzou vychytal domácí gólman Nguyen Stochovu velkou šanci i Kúdelovu hlavičku.

"Paradoxně jsme nejlepší fotbal hráli v momentě, kdy se hrálo 11 na 11. V momentě, kdy šli domácí do deseti, náš výkon se s postupem času zhoršoval. Nepřidali jsme druhý gól, takže z toho byly nervy až do konce," uvedl Trpišovský.

I po přestávce se Pražané potýkali s koncovkou. Hned v 46. minutě trefil Baluta břevno a poté minul Hušbauer. Mezitím se tlačil do zakončení na druhé straně Oršula, upadl, ale penalty se dožadoval marně. "Těžko v zápalu hry říct, určitě tam nějaký kontakt byl. Ale nebudu se k tomu vyjadřovat, zda to byla penalta či ne," uvedl Oršula.

V 51. minutě Nguyen vytáhl Mešanovičovu střelu. Slovan v deseti nesložil zbraně a bojoval na hranici možností. Ševčík pálil v 65. minutě vedle a tři minuty nato těsně minul ještě nebezpečnější střelou Breite.

V 78. minutě vypálil hostující Hušbauer a Liberec podruhé zachránilo břevno. V 82. minutě upadl ve vápně Koscelník po souboji s hostujícím Bořilem, sudí Příhoda však po konzultaci s videorozhodčím penaltu pro Severočechy neodpískal.

"Trošku mě trápí momenty v zápase, které ovlivnily výsledek. Vím, že Koscelník nelže, je to čestný člověk a řekl mi, že mu jednoznačně brkli po noze a spadl. Stačí mi jeho názor," uvedl Hornyák.

Slovan si v deseti vytvořil v závěru tlak, ale Slavia už tři body udržela. Její kouč Trpišovský si tak připsal skalp klubu, odkud v zimě přišel do Edenu. "Klobouk dolů před Libercem, jak to odjezdili. Dá se říct, že to nevypadalo, že mají jednoho vyloučeného hráče," řekl Stoch.

"Samozřejmě klobouk dolů před Slavií, nadupané mužstvo, ale čekal jsem kvalitnější hru. Myslel jsem, že nás převálcují. Bojovali jsme, jen o vlásek jsme nedosáhli na remízu, kterou bychom si za bojovnost zasloužili," dodal Hornyák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud