17. listopadu 2018 • 09:02

V čele Australské rallye je po druhé etapě Tänak, za titulem míří Ogier

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do čela Australské rallye se po druhé etapě probojoval Estonec Ott Tänak, který potvrzuje, že je v závěru sezony nejrychlejší. Za šestým titulem v řadě nicméně míří průběžně šestý Francouz Sébastien Ogier.



Tänak s toyotou vyhrál šest z dnešních deseti rychlostních zkoušek a posunul se z pátého místa na první. Na druhého Fina a stájového kolegu Jariho-Mattiho Latvalu má více než dvacetisekundový náskok. Třetí je o dalších pět sekund zpět Novozélanďan Hayden Paddon.

Šestý Ogier ztrácí na Tänaka téměř minutu a tři čtvrtě, přesto mu současný stav zaručuje další titul. Na Estonce má totiž v průběžném pořadí šampionátu k dobru 23 bodů, ve hře jich je v Austrálii jen 30.

Belgičan Thierry Neuville ztrácí na Ogiera jen tři body, ale v Austrálii se mu nedaří. Před závěrečnou nedělní etapou je až osmý, za Ogierem zaostává o více než 50 sekund.

"Bude těžké se posunout dopředu, ale hlavní cíl je zůstat před Thierrym," řekl Ogier. "Znám Seba dobře, je to chytrý chlapík, ale my se budeme soustředit sami na sebe a uvidíme," dodal Tänak.

Výsledky:

1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 2:07:52,0, 2. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -21,9, 3. Paddon, Marshall (N. Zél., Brit./Hyundai i20) -26,3, 4. Östberg, Eriksen (Nor./Citroën C3) -46,6, 5. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -50,4, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -1:44,8.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud