12. ledna 2019 • 16:13

Fotbalisté Sparty v přípravě vyhráli 2:0 v Chotěbuzi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Sparty uspěli i v druhém utkání zimní přípravy. Pražané vyhráli na hřišti třetiligového německého týmu Chotěbuzi 2:0 a navázali na středeční vítězství 3:1 nad Českými Budějovicemi. O triumfu pátého týmu prvoligové tabulky rozhodli Benjamin Tetteh a Alexandru Chipciu, v druhé půli se blýskl i brankář Milan Heča, který zlikvidoval čtyři velké šance.


Za Spartu v Chotěbuzi poprvé nastoupila švédská posila David Moberg Karlsson, který odehrál na pravém kraji zálohy první poločas. Naopak scházela další z nových tváří David Lischka, jehož přestup z Jablonce podle médií zkomplikovaly nespecifikované potíže se srdcem.

Sparta byla v první půli lepší a do vedení se dostala ve 34. minutě. Na kolmici od Stanciua si naběhl Tetteh a po zemi prostřelil domácího brankáře.

Po změně stran čtrnáctý celek třetí německé ligy přidal a hosté udrželi čisté konto jen díky skvěle chytajícímu Hečovi, jenž po přestávce nahradil Nitu. Letenský gólman rozesmutněl domácí ve čtyřech velkých šancích. Naopak na druhé straně si v 50. minutě převzal míč Chipciu a druhým dotykem jej ukázkovým volejem zpoza vápna poslal k tyči.

"Byl to podobně jako s Dynamem zápas dvou poločasů. V první půli jsme dominovali, druhá už byla jiná. Dali jsme jim sami příležitosti, zbytečně jsme ztratili několik míčů. Hráli jsme ale z plné přípravy a vzhledem k tomu je potřeba utkání hodnotit pozitivně," uvedl pro klubový web asistent sparťanského trenéra Radoslav Kováč.

"Pro nás velmi platný zápas a jsem rád, že jsme nedostali gól. Hrálo se na výborném terénu, s kvalitním soupeřem, takže to i navzdory dlouhému cestování mělo smysl," dodal bývalý reprezentant.

Další přípravný zápas čeká Spartu ve středu na Strahově proti Vltavínu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud