17. února 2019 • 21:33

Zlín vyhrál počtvrté za sebou, porazil Vítkovice 5:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína porazili ve 45. kole extraligy Vítkovice 5:2. Berani jako jediný tým kompletního dnešního programu dokázali doma vyhrát. Po obratu z 1:2 uspěli počtvrté za sebou a na hraně desítky se srovnali shodně na 65 bodech s Litvínovem a Olomoucí, která je průběžně jedenáctá kvůli nejhoršímu skóre. Dva góly vítězů dal útočník Tomáš Fořt, navrch přidal i asistenci.


"Nebylo to ani tak těžké, jenom jsme stál před brankovištěm a dorážel do prázdné branky," smál se šestadvacetiletý Fořt.

Beranům vyšel vstup do utkání skvěle, když už po 19 vteřinách šli do vedení. Ondráček nestřílel od modré čáry nikterak ostře, díky zaváhání gólmana Dolejše ale puk skončil v síti. Ondráčkovu radost však rázem vystřídalo zranění ramena, vinou kterého hned po druhém střídání v utkání odcestoval do nemocnice.

Vítkovice dokázaly na rychlou branku soupeře rychle zareagovat, když už ve čtvrté minutě slavil vyrovnání Roman. Útočný hokej pokračoval nadále, ale i když byli o něco aktivnější domácí, do vedení šli hráči Ridery. Při vyloučení Valenty nejdříve sice Roman trefil jen horní tyčku, ale Olesz už byl se střelou z otočky úspěšnější.

V tu chvíli zbývalo do přestávky něco přes dvě minuty, v těch však Zlín ještě dokázal vyrovnat po úspěšné dorážce Šlahaře.

Do prostředního dějství vstupovali hosté v početní výhodě, znát to ale nebylo. Celkově druhá třetina ztratila ze svého úvodního ofenzivního stylu. Když už nějaká možnost přišla, chybělo jí lepší řešení. Domácí šli přesto ve 36. minutě do vedení: Fryšara sice nebyl za brankou v komfortní pozici, i tak ale dokázal za Dolejšovým betonem procpat puk do brankoviště, odkud jej do sítě dopravil Fořt.

Na začátku třetí dvacetiminutovky hráli Ostravané dvakrát přesilovku, ani jedna se jim však nepovedla. Spíše naopak, v obou měl možnost Fořt, podruhé dokonce uháněl sám na branku, ideálně zakončit se mu ale taktéž nepodařilo.

Štěstí se ale k Fořtovi přece jen nakonec přiklonilo. Při ponechané výhodě hráli Zlínští v šesti a také toho využili. Právě Fořt z hranice brankoviště druhým gólem v utkání zvýšil na 4:2. Hosté už zareagovat nedokázali, naopak na konečných 5:2 upravil v samém závěru při početní výhodě Fryšara.

"Díky celému mužstvu, od začátku jsme šlapali a vyhráli jsme zaslouženě. Možná se zdálo, že brankář Kašík dostal dva blbé góly, ale v kritických momentech tým podržel. Jinak jsme se drželi plánu, jsme spokojeni s předvedenou hrou a výsledkem. Kaňkou na zápase je zranění Jirky Ondráčka, který je dle prvotních prognóz na tři týdny mimo," řekl domácí asistent Martin Hamrlík.

"Z první střely jsme dostali gól, to nás dostalo do útlumu. Byla to ale třetina, která by měla odpovídat play off hokeji. Z obou stran super výkon. Bohužel my jsme druhou a třetí třetinu od toho ustoupili a Zlín v tom pokračoval. Ukázal aktivní výkon, který se v play off hraje. Náš výkon neměl koule, v šancích jsme byli nešikovní, pomalí," mrzelo asistenta hostujícího trenéra Pavla Trnku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud