Ivan Kopecký
Premium
22. května 2018 • 17:30

Liberečtí slávisté nesplnili, s čím přišli. Na Evropu má teď jen Jablonec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lize před posledním kolem už moc nevyřešených otázek nezbývá. Už teď víme, že v Evropě bude český fotbal reprezentovat Plzeň, Slavia, Jablonec, Olomouc a Sparta. Expert deníku Sport a zkušený kouč Ivan Kopecký ve svém pravidelném komentáři nabízí překvapivý názor - na evropské poháry má podle něj jen Radovo mužstvo, nejlepší tým jara? Co je podle něj problémem mistrovské Plzně? A co schází pražským "S"?



O pěti místech pro české zástupce v Evropě je rozhodnuto. Ale všechny tyto kluby by se měly zamyslet, co teď budou dělat. Proč? S touto naší ligou, která je sice zajímavá, ale pouze průměrná, se totiž v pohárech budou jenom těžko prosazovat. Snad až na jednu výjimku, kterou ještě zmíním.

Důkazem té průměrnosti je i to, že Plzeň s tak nepovedeným jarem získala titul. Já tím její úspěch nesnižuju a tvrdím, že je mistrem naprosto zaslouženě. Ale dopomohly jí k němu kromě mimořádného podzimu špatné výkony jejích pronásledovatelů.

Předtím bych chtěl říct, že navzdory výsledkům, kdy týmy ze sestupových míst porážely prvního, druhého, jsem přesvědčen, že to proběhlo naprosto fér. Jen právě ta průměrnost nejlepších způsobila, že někteří lidé soutěž až znevažovali.

Teď k té jediné výjimce, o které si myslím, že je na Evropu připravená. Je to Jablonec. Rád bych ho vyzdvihl. Je to kvalitní a perspektivní tým, který usměrnil do správných kolejí trenér Petr Rada. Třeba co udělal s útočníkem Doležalem, je obdivuhodné. Myslím, že Jablonec je v současné dobře jediným týmem, který by mohl v Evropě uspět.

V jeho případě je trochu problém, že odchází stoper Pernica , ovšem pokud přijde Hovorka ze Sparty, je to v pořádku. Ale dál už by Miroslav Pelta neměl prodávat, i když ho to třeba bude lákat. Ještě dovětek k Hovorkovi – pro Jablonec je to super, ale rozumím i Spartě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud