Ivan Kopecký
29. srpna 2018 • 11:14

Slavia je ze špičky nejstálejší. Sparta? Dobří hráči, kteří propadávají jako tým

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Myslím, že po šesti kolech nám vykrystalizovala silná pětka v čele ligy, k Plzni, Slavii a Spartě se přidaly Jablonec a Baník. Ani tyto dva týmy nebudou lehce prohrávat, jsou silné a liga tak bude zajímavá. 



Nejstálejší výkonnost z nich má podle mě Slavia. Její herní projev signalizuje určité návyky, sehrané věci. Už dříve jsem upozorňoval na to, že Slavia bude hrát kombinačně lépe bez Škody .

To se projevuje hlavně na půdě soupeřů. Slavia má běhavé hráče a praktikuje vysoký presink, který jde místy až k šestnáctce protivníka. Každá ztráta pro soupeře v tomto území je nebezpečná. Po zisku míče jde pak pět šest hráčů do koncovky a vytvářejí si nebezpečné situace a gólové šance.

Vzadu mají silné obránce, ti jsou schopní vyhrát souboj jeden na jednoho. To platí pro stopery i pro krajní obránce. Coufal s Bořilem se mi líbí, strany si pohlídají, jsou ohromně běhaví. Naopak se mi nelíbí krajní záložníci. Stoch teď šlape vodu, nehraje dobře, nedostává se do šancí, není do velké kombinace. V této fázi není pro Slavii tak platný.

Jablonec hraje stále stejným stylem, i u něj je vidět plno nacvičených věcí. Řekl bych, že má nejlepší záložní řadu v lize. Jsou tam hráči, kteří umějí s míčem, jsou góloví. Navíc nyní ční Doležal, to je hráč s velkým srdcem pro mužstvo, nehraje na sebe. Je to tým, který má perspektivu. Trochu minus vidím ve stoperech, nejsou tak silní v osobních soubojích jako třeba stopeři Slavie.

Olomouc nemá kádr na poháry i ligu současně

Automatismy se začínají projevovat i u Baníku. I bez Baroše je schopný hrát dobrý fotbal a dát gól, což byl pro něj v minulosti problém. Baník je teď mužstvo bez zjevné slabiny. Mají kvalitního brankáře, vylepšila se obrana, nedělá chyby, které dřív dělávala. V útoku se začíná prosazovat Diop, jenž je velice nepříjemný, rychlý, má dobrou hlavu.

Výsledkově na sebe teď upozornila Plzeň. Řekl bych, že je to za poslední čtyři pět let naše nejlepší mužstvo, a proto bych ji raději hodnotil až po vystoupení v Lize mistrů.

A Sparta? To je velikánský otazník. Má plno šikovných hráčů, ale je to od ní takové stereotypní. Musím říct – zlatý Lafata , kdyby tam byl, má Sparta víc bodů. Přijde mi jako slepené mužstvo bez nějaké větší perspektivy. Jsou to dobří hráči, ale jako tým propadávají v zápasech, kdy by měli vyhrát. S Příbramí i Bohemkou se od Sparty čekalo vítězství, ale nevyhrála. Možná se v těžkých duelech vyšvihne.

V uplynulém kole jsem byl ještě zvědavý na zápas Opavy s Karvinou. To utkání naznačilo, že věci, které stačily na druhou ligu, nyní nestačí. Myslím, že kvalita hráčů v Opavě není taková jako v jiných mužstvech.

A zajímala mě i Olomouc. To je pro mě typ mužstva, které překvapí, hraje výborně v české lize, jde do evropských pohárů, ale nemá na to kádr. Nezvládá to. Když nejsou body, není sebevědomí ani klid. To, že hrála Olomouc tři dny po zápase se Sevillou v Jablonci, bylo na výměnu půlky mančaftu. Na to ale nemá Olomouc tak kvalitní hráče, aby takovou obměnu udělala. Něco jde stranou, a to jsou výsledky v lize. Budou mít problém, nejsou v pohodě.

PĚTKA: Tým kola? První Baník na dvě hodiny. A brzké uzdravení Maškovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud