Jan Podroužek
24. listopadu 2015 • 08:54

Michal Kadlec ve Spartě? Černá, nebo bílá? Fakt nevím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta chce Michala Kadlece. Já už vám fakt nevím. Tak třeba na to přijdu na příštích řádcích… Pořád mám přitom v hlavě příchod Petra Jiráčka, hráče, který neobstál v bundeslize a jako skoro třicátníkovi mu na Letné dali hezky se znovu nadechnout. Ale zatím na nějaké výjimečné výkony nedošlo.



Michal Kadlec je v lecčems trošičku podobný příběh. Třicet let, a zrovna teď venku taky nehraje. Fenerbahce mu dává opravdu žalostně málo prostoru na hřišti. Tak proč má Sparta zase touhu brát staršího hráče bez vytížení? No, ruku na srdce, jde to po logice letenské politiky.

Ale pak je tu druhý pohled, který takové rozhodnutí celkem ospravedlňuje. Kadlec má totiž aspoň to, co Jiráček prozatím ztratil. Starty v reprezentaci. A v ní zkušený obránce potvrzuje svou třídu. Aspoň podle těchto výkonů sparťanská generalita může dojít k závěrům, že se áčku takový fotbalista hodí.

Notabene rozvineme-li to ještě občasnými chybami Jakuba Brabce, potažmo celé letenské obrany. Tady už to nějakou logiku dává. Kadlec má možná větší předpoklady, aby si defenzivu srovnal lépe.

Tak co asi tak zvítězí, až se budou na Spartě prát o Kadlecovu duši: černá, nebo bílá? Pořád nevím…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud