Jan Podroužek
14. května 2018 • 21:41

Vzkaz nejen pro Teplice: ligový finiš se vší parádou, prosím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se odehrává s koncem soutěže, je padlé na hlavu. Sezonu co sezonu. Výhra Zbrojovky v Teplicích 4:1 to nejlíp vystihuje, a leccos podsouvá. Nicméně brněnský výkon byl výborný, zatímco projev teplických pro ostudu. A každý ať si udělá závěr sám. Každopádně teď v posledních dvou kolech muži ze Stínadel mohou svým přístupem úplně rozčísnout bitvu o titul.



Ano, ještě to neskončilo. Jelikož Slavia vyhrála na Dukle, ztrácí na první Viktorii Plzeň čtyři body. Že by si to mohly oba týmy v závěru sezony vyměnit, je možná až utopická teorie, ale stát se to zkrátka může.

V obou kolech přitom do téhle války zasáhnou Teplice. Nejdřív jedou do Plzně, pak mají doma Slavii.

Je dobře, že fanoušci Severočechů nezůstali sedět na zadku a nepřijali s hlavami mezi koleny ostudnou domácí prohru se Zbrojovkou 1:4. Protože fotbal se dělá zejména pro ně, pro lidi, kteří se rádi vydají na stadion a za vlastní peníze ukrojí něco málo svého času, aby popohnali oblíbený tým ve svém městě nebo regionu.

Proto mají ti samí lidé právo jít za trenérem nebo hráči, když je mučí neodkladný pocit, že něco, nebo někdo, nehraje. A všechno jim co nejvýstižněji říct, vyčíst.

Přitom každý z těch trenérů či hráčů nejlíp ví, jak svědomitý byl jeho přístup.

Tohle nemá být vláčení Teplic jejich svědomím. Spíš jde o to, že liga finišuje, a může být ještě pořádná sranda. Tak ať je to se vší parádou.

Ostatně i tak už tuzemským fotbalem prostupuje nic moc pocit, že současný lídr má jaro pomalu za nutné zlo, podle čehož vypadají jeho výsledky, a že už to fanoušci naposledy po Slovácku nevydrželi.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Slavia 0:2. Výhra favorita, zůstává ve hře o titul
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud