Jan Vacek
12. srpna 2018 • 21:11

Rozparáděná Sparta aneb co dokáže týden na přípravu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Suverénní triumf 4:0. Jeden gól hezčí než druhý. Nejlepší výkon v sezoně. Naprostá kontrola nad utkáním. Důvodů, proč Sparta hravě smetla Teplice, existuje jistě celá řada. Jeden bych ovšem nad ostatní povýšil. A to skutečnost, že Letenští měli poprvé v sezoně celý týden na přípravu.



Ano, je třeba si připomenout, jak k takovému luxusu v tradičně našlapaném úvodu sezony Letenští přišli. „Nadělili“ si ho výbuchem ve druhém předkole Evropské ligy se Suboticou. Ten rozhodně není zapomenutý a parta kolem Josefa Šurala bude muset do řady naskládat pěkných pár výher, aby si vyprosila definitivní odpustek.

Alespoň jedno pozitivum ale evropské vypadnutí přineslo. Právě zvolněný program, kdy se Pražané mohou soustředit pouze na domácí soutěž. Mezi jednotlivými zápasy mají dostatečný prostor, aby byli adekvátně připraveni. A hned v prvním případě toho dokonale využili.

Do Teplic přijela vůbec nejsilnější Sparta v téhle sezoně. Sebevědomá, hladová odpočatá. Na trávníku bylo znát, že mužstvo v týdnu pracovalo na součinnosti jednotlivých řad, na standardních situacích, které se dosud tak zoufale nedařily. Hráči se navíc mohli po emočně i fyzicky složitém vstupu do sezony kondičně srovnat. Nohy jim sloužily mnohem lépe, v soubojích byli rudí včas, v drtivé míře je navíc získávali pro sebe.

Tohle všechno se na Stínadlech složilo dohromady a vyvstalo z toho tak jasné vítězství. Navíc na půdě vysoce neoblíbeného soka. Pokud Sparta dokáže s tímto bonusem nakládat stejně jako nyní, mohla by to pro ní být minimálně v podzimních dostizích se Slavií a Viktorií mamutí výhoda.

I přesto, že se asi jen tak nezapomene, jakou oběť museli Letenští položit na oltář.

SESTŘIH: Teplice - Sparta 0:4. Famózní první poločas a krásné góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud