Jan Vacek
28. ledna 2019 • 19:02

Odchod Stancia ze Sparty? Logický důsledek chladných vztahů

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nicolae Stanciu už rudý dres Sparty nepřetáhne, na spadnutí je jeho odchod do Saúdské Arábie. Tahle informace v pondělí rozvířila tuzemské fotbalové vody. Překvapení? Šok? Při důsledném zhodnocení aktuálního stavu nikoli. Vztahy mezi rumunským reprezentantem a letenským klubem po vánočním extempore významně ochladly. Odchod Stancia je proto uspokojivým řešením pro všechny strany.



Doby, kdy byl Nicolae Stanciu pro Spartu nepostradatelným hráčem, jsou dávno pryč. A podle všeho se už ani nevrátí, elitní záložník totiž pražskému velkoklubu zamával a vyráží za novou výzvou do Al Ahlí.

Jméno rumunského fotbalisty bylo na Spartě tématem číslo jedna prakticky od konce první poloviny sezony. Hráčova agentka Anamaria Prodanová bombardovala vedení Pražanů informacemi o zájmu z předních evropských klubů, Interu Milán, Borussie Moenchengladbach a dalších, jediná konkrétní nabídka však dorazila v období Vánoc z Egypta. Pro Spartu ovšem nebyla finančně tak lukrativní, proto jí, navzdory hráčově touze odejít, odmítla.

Tahle událost ovšem na vztahu hráče s klubem zanechala hlubokou ránu. Vztahy ochladly. Zásadně. Stanciu se mohl cítit dotčený, že mu Sparta nevyšla vstříc. Ta se na druhou stranu logicky mohla podivovat nad ochotou hráče odejít v nejlepším fotbalovém věku do podprůměrné egyptské ligy.

Lze předpokládat, že i v očích spoluhráčů Stanciu klesl. Není to totiž tak dlouho, kdy se dušoval, že ze Sparty neodejde, dokud s ní nezíská nějakou trofej. A najednou takový obrat. Dovedu si představit, že Rumunovy zaječí úmysly nepřijala kabina zrovna radostně. I během soustředění ve španělské Marbelle bylo cítit, že je 25letý záložník tak trochu „mimo partu“.

Celá situace dospěla do takové fáze, že se Sparta odchodu své hvězdy nijak nebránila. Co víc, možná si vedení i v duchu přálo, aby se tak stalo. Aby přišla nabídka zajímavá pro klub i hráče, která by všechny strany vysvobodila ze sevření napětí a odtažitosti.

Zdá se, že laso z klubu Al Ahlí tyhle náležitosti splňuje, proto je rozchod prakticky po roce logickým vyústěním. Letenský klub se na něj dopředu připravoval, ještě před startem zimní přípravy získal z Bohemians Martina Haška mladšího, dál usiluje o návrat Bořka Dočkala. Personálně tak je na „život po Stanciovi“ připraven.

Pachuť z toho, v jaké atmosféře se ale šikovný Rumun loučí, ovšem jen tak nezmizí.

Stanciova roční epizoda ve Spartě: Krásné góly i zkrat v Plzni. Kdo ho nahradí?
Video se připravuje ...

Nicolae Stanciu odehrál v sobotu proti Dynamu Kyjev zřejmě poslední utkání v dresu pražské Sparty
Nicolae Stanciu odehrál v sobotu proti Dynamu Kyjev zřejmě poslední utkání v dresu pražské Sparty

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud