Jiří Fejgl
Premium
27. května 2022 • 17:16

Případ Kolář aneb Proč se Slavia musí zbavit hvězdy v brance

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor, tohle rozhodování Slavii nikdo nezávidí. Klub z pražského Edenu totiž vrávorá na ostré hraně v případu muže, který mu prokázal velké služby. Brankář Ondřej Kolář je přes veškeré vazby (s trenéry, s bossem Jaroslavem Tvrdíkem) nyní ocelovou koulí na červenobílé noze.



V Sinobo Stadium to dozajista cítí. Vědí, že promarnili nejlepší čas brankáře vyslat do zahraničí. Po úchvatném výkonu v Barceloně v Lize mistrů v listopadu 2019, kde vychytal čisté konto a chválil ho i sok Marc-André ter Stegen, pojem v domácí bráně, chtěla Koláře – s nadsázkou – celá Evropa. Slavia však nepřijala výzvy prodat gólmana za 10 milionů eur. Tedy za ohromné peníze.

Ano, to se stane, ve fotbale zkrátka nejde plánovat striktně, s jednoznačnou vizí. Je v něm příliš mnoho proměnných. Zranění, ztráta formy…

Obě tyto veličiny se ostatně v Kolářově story objevují. Nezapomenutelný je, bohužel, atak grobiána ze skotských Rangers, po němž byl gólman rád, že žije. Šlo o hnusotu první kategorie. Přesto se chlapík z Liberce zvedl, nasadil helmu a nějakou dobu lapal velmi slušně. Zdraví však nedal stoprocentně do kupy, logicky uvadl. Málo tréninků, spíše šetření se na zápasy, to nejde praktikovat dlouho. Absence přípravy se projeví.

Stalo se, Kolář se během

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
18
Články odjinud


Články odjinud