Jonáš Bartoš
18. ledna 2015 • 22:55

Dáš dva góly, já dám tři. Hladový Messi se zase tlačí před Ronalda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obory lidské činnosti generují speciální osobnosti. Hudba má svého Mozarta, věda Einsteina, malba Picassa. V kopané se do pozice PANA VYVOLENÉHO sune Lionel Messi. Tichý, skromný, jinak nenápadný kluk se na hřišti mění v bestii. Jubilejním 30. hattrickem v dresu Barcelony opět ukázal, že podobný fotbalista se už možná nikdy nenarodí. Na startu roku 2015 z něj sálá chuť sesadit z trůnu Cristiana Ronalda, který v posledních dvou letech objímal Zlatý míč.



Muhammad Ali soupeřil s Frazierem, Gretzky s Lemiuexem, Prost se Sennou. Hvězdné fotbalové války v současnosti obstarávají Lionel Messi a Cristiano Ronaldo . První jmenovaný si v neděli vychutnal 30. hattrick v barcelonském dresu, druhý jich zvládl 23 jen ve španělské lize.

Kam až může tahle nadpozemská dvojice dokráčet? Jejich limitem není ani fotbalové nebe. Messi s Ronaldem boří veškeré statistiky, na vrcholu sil se navzájem trumfují v desítkách myslitelných rekordů. Oba mají věčného srovnávání určitě po krk. Jenže právě jejich vzájemná rivalita oba dva posouvá dál a motivuje k další práci.

Lionel Messi, největší hvězda Barcelony a čtyřnásobný nejlepší fotbalista planetyFoto EPA

Je lepší LM10, nebo CR7? Jednoduchá otázka, na níž neexistuje jednoznačná odpověď. Messi se evidentně zdravě naštval, když minulý týden v Curychu sledoval, jak jeho největší rival podruhé za sebou přebíral Zlatý míč. Když hladil Cristiana juniora ve vlasech, možná mu šeptal: „Jen počkej, tatínka tenhle rok předhoním.“

Momentálně pro to dělá úplně všechno. Ronaldo v neděli po poledni nasázel dvě ze tří branek Realu do sítě Granady. Messiho odpověď? Večerní hattrick do sítě La Coruni. Barcelonská superstar řídila výhru téměř úplně sama. Poprvé Messi dostal míč do sítě přesnou hlavičkou, podruhé pohotovou dorážkou a potřetí svou typickou střelou levačkou na vzdálenější tyč. Tři různé způsoby. Naprosté originály, pokaždé mistrně zvládnuté kousky.

Takhle vypadá nechuť do hry? Že Messi v Barceloně není šťastný? Ano, s Luisem Enriquem si asi nepadají zrovna do náručí. Nicméně oba vědí, že hádkami nic nevyřeší, naopak fungující spolupráce pomůže oběma. Odchod z klubu, kde z drobného Argentince vychovali hvězdu, zřejmě nepřipadá v úvahu.

Když fenomenální desítka chce, nikdo ji nezastaví. Proti La Coruni byl Messi zdaleka nejlepší hráč. Plný chuti, elánu, touhy zničit soupeře a nasázet co nejvíc gólů. Levonohý čaroděj zase rozdával radost. Sobě i milionům fanoušků. „Nejlepší jsem já,“ jakoby chtěl vykřičet do celého světa.

Dostane se opět před nagelovaného CR7?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud