Jonáš Bartoš
22. února 2018 • 22:41

Plzeňská zkušenost. Hubník a spol. přesně věděli, jak skolit Partizan a postoupit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potřetí v osmifinále Evropské ligy, znovu s Pavlem Vrbou na lavičce. Viktoria Plzeň se po čtyřleté pauze dostává mezi lepší evropskou smetánku. Zkušená parta dobře ví, co těžké bitvy na mezinárodním poli přináší. Právě tohle je momentálně největší zbraň suverénního českého lídra. Jádro týmu, které spolu bojuje už sedm let pohromadě, stále má co nabídnout. A v domácí odvetě ze sebe Hubník, Limberský a spol. znovu vymačkali to nejlepší.



Proti Partizanu šlo o mistrně zvládnutý taktický boj. Už v Bělehradě začala Plzeň hodně zezadu, nikam se nehnala. Pasivita v zápase se ale týmu mohla snadno vymstít, Partizan byl na domácí půdě lepším mančaftem. Jenže Řezníkova gólová hlavička znamenala remízu 1:1, což byl pro hosty výsledek s puncem zlata.

Doma už Viktoria nenechala nic náhodě. Znovu pozorně bránila, tentokrát ale kvalitní ofenzivu Partizanu do ničeho nepustila. Početný dav příznivců ze Srbska sice své hochy povzbuzoval, seč mohl, ale Tawamba, Tošič ani další ofenzivní kladiva tentokrát ničím nehrozila.

Hubník , Hejda, na krajích Řezník, Limberský , středová dvojice Hrošovský , Hořava, nad nimi Kolář . Tahle osa týmu už spolu odehrála mraky náročných zápasů, přesně ví, co od sebe očekávat a jak se partie o všechno na evropské scéně hrají.

Především defenzivní čtyřka zvládla odvetu s Partizanem na jedničku. Limberský zavřel levou stranu, Hubník dirigoval celý tým a rozjížděl akce, Hejda vyhrával souboje, Řezník se nebál útočit. Právě tihle zkušení bardi proti Partizanu rozhodli, hostující útočné pokusy neměli nárok.

Krmenčíkův krásný gól domácí fanoušky trochu uklidnil, přesto až do závěrečných minut byl vývoj otevřený. Srbům stačila jediná branka a šlo se do prodloužení. Jenže výborně pracující celek nedovolil svému soupeři žádnou větší šanci.

Místo toho přidal v nastavení pojistku Aleš Čermák a Západočeši mohli slavit. Pavel Vrba ani v mrazivém počasí nevynechal oslavný kotoul vzad. Demonstroval, že tahle parta, která mimo jiné dvakrát ochutnala hlavní fázi Ligy mistrů, ještě nehodlá končit. A proti Partizanu zkušeně předvedla, jak se mají zvládat správné pohárové bitvy.

Vrba: Postup je důležitý pro nás i pro český fotbal kvůli koeficientu
Video se připravuje ...

Krmenčík: Nic nekončí, teď bych si přál nějaký tým z Londýna
Video se připravuje ...

Čermák: Je to velký úspěch, já jsem ještě takový postup nezažil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud