Karel Häring
19. března 2014 • 11:25

GAMBRINUS FANLIGA: Nula od nuly pojde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už na konci podzimu jsem naznačoval, jak moc se těším na začátek jarní části. Mrazivé počasí, v lepším případě i sníh, špatné hrací plochy, při kterých se oranžový balon zastaví na blátíčku a útočník promarní tutovku. A do toho nečasu vyrazím s rozestavením 5 – 3 – 2, posbírám body za čistá konta (a za góly z pokutových kopů).



Jenže letošní zima byla slabší než pivo ze dva dny otevřené PET láhve a na stadionech se rozmohl takový nešvar – padaly góly. Tedy až do minulého víkendu, kdy se ochladilo a já zapomněl na přímou úměru: zima = málo branek.

Ve 20. kole se slavilo pouze jedenáctkrát, sedm celků udrželo čisté konto. Ironií je, že tři branky viděli v Jablonci, kde vanul vichr z hor a dostával celek, který hrál proti němu, pod tlak (podle spolehlivých zdrojů prý oba kapitáni před utkáním nacvičovali los).

Každopádně v uplynulém kole se vyplatila defenzivní taktika a – abych nezapomněl – taky analýzou navržená výměna Tomáše Vaclíka za Davida Lafatu ve prospěch letenského snajpra. Konkrétně o celé dva body…

Na to, že vymýšlení této strategie trvalo zhruba čtyři hodiny, to zjevně nebyl promrhaný čas (ano, to „h“ je tam správně) – navíc v rámci pracovní doby… Když už jsme u obrany, tak nejlepší defenzivou se na jaře zatím prezentují Slovácko, í Sparta a Sloeré které udržely třikrát čisté té konto. Naopak Olomouc či Dukla ani jednou.

V tom aby se Kozel vyznal...

Sestava 20. kola Gambrinus Fanligy Sestava 20. kola Gambrinus FanligyFoto spo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud