Ladislav Vízek
12. září 2018 • 21:12

Poborský a nároďák? Srdce mi zaplesalo. Šeterle by se měl omluvit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víte, z čeho jsem měl největší strach? Že Karel Jarolím skončí, bylo jasný, ale že Berbr potká na Karláku maníka Stramaccioniho a hodí mu laso. Ono totiž nikdy nevíte, co je na FAČRu může napadnout. Když jsem ale zjistil, že by k nároďáku mohl jít Karel Poborský, zaplesalo mi srdíčko. Není to vůbec hloupej nápad. Jestli to vyjde, byla by to pecka.



Jde o strašně zajímavý jméno. Doteď sice nic netrénoval, ale o to nejde. Přijde někdo nový, změní náladu, psychologii, nastavení celého mužstva. Kluci za Karlem půjdou víc než za jakýmkoliv erudovaným trenérem.

Poborák by byl novou nadějí pro celej náš fotbalovej národ. Není ušpiněný skandály, průšvihy. Je to šikovnej, sympatickej bourák. Fakt jsem nečekal, že by Berbr o něm mohl přemýšlet. Karel by šel svojí lidskou cestou. Moc dobře vím, že je to fajn kluk. Sedávám s ním, hrajeme spolu golf, dobře se poslouchá. Hráči by ho maximálně respektovali. Vždyť je z generace, kterou uznával celej svět.

A kdyby k němu šoupli Jardu Šilhavýho, byla by to dobrá dvojka. Staral by se o taktický věci, rozbory, vnesl by do kabiny erudici. Pasuje mně to. Jen musím kluky varovat, že tenhle náš nároďák zlomí vaz úplně každýmu.

Já si ale stejně pořád říkám, že nemáme úplně špatný hráče. Darida, Barák, Schick vepředu. Nevím, jestli měl Jarolím smůlu na zranění, ale nehnul s tím ani o milimetr dopředu. Že je pryč i s celým realizákem, je naprosto správné. Jankto po Rusku říká, jak jsme slabí, že musíme hrát jen zezadu. V tu chvíli mě trklo.

Vždyť nejlepší zápas jsme sehráli proti Německu, kdy jsme to odkopali vyloženě defenzivně. Musíme si přiznat, že jsme druhořadej mančaft a chodit na hřiště s obrannou taktikou s důrazem na to, nedostat gól. Jarolím jim to nedokázal vtlouct do hlavy, nebo to neuměl. Vždyť bylo neuvěřitelné, co měli soupeři proti nám šancí. Úplně neskutečný. Rusáci šli ve dvou sami na branku, to nevidíte – bože můj – ani v A třídě.

Hlavně ať na svazu nezapomenou ještě na Jaromíra Šeterleho, pána manažera. Celé soukolí má dělat zdravé, místo toho jsem slyšel, že hráči do nároďáku ani nechtěj jezdit. Bílkově managementu ublížil před lety takovým způsobem, že by se měl nyní omluvit.

Získal desetinásobnou smlouvu, než kterou měl na stejné pozici Šmíca. To vím moc dobře. Celou dobu jen kafrá, nic nedokázal. Působí dojmem zalezlý myši. Je tam jen kvůli penězům Úplně se stydím říct číslovku, za kterou na svazu dělá. Pochválím ho pouze za jednu věc. Šmícovi vytýkal, že za něj by si nikdo reprezentační oblek z čisté radosti neroztrhal. Je třeba mu pogratulovat. Splnil to, co si předsevzal. Nikdo si nic neroztrhal. Ostatně nebyl k tomu žádnej důvod, že jo. Jediné co si utrhnul, je pořádná ostuda.

Ještě ke Karlovi Jarolímovi – doufám, že budeme kamarádi dál, ale říct to musím (snad mi to promine): DĚKUJEME, ODEJDĚTE!

Jarolím končí s bídnou bilancí! Kdo by ho mohl nahradit?
Video se připravuje ...

ANKETA: Nástupce Jarolíma? Nejspíš Šilhavý, shodují se redaktoři Sportu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud