Michal Kvasnica
29. srpna 2018 • 23:36

Dobrá nálada navzdory špatné lize? A proč ne, Sevilla je pro Olomouc za odměnu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Škarohlídi by namítli: co ty úsměvy a dobrá nálada, když v lize pětkrát ze šesti zápasů prohráli? Jasně, situace Sigmy v domácí soutěži není růžová. Ale nechat si kvůli tomu zkazit dárek v podobě zápasu na parádním Estadio Ramón Sánchez Pizjuán v Seville, na který Olomoučtí celou uplynulou sezonu s vlastními odchovanci dřeli? Jen to ne!



Výlet Hanáků do Španělska je o poznání jiný než ten před dvěma týdny do Kazachstánu. Dlouhá cesta, poloprázdné letadlo, neznámá destinace a záludný soupeř. V Almaty byla zkrátka velká spousta otazníků.

Pokud by se tehdy proti bohatému Kajratu nepostoupilo, nešlo by o tragédii. Nicméně by ve vzduchu viselo malé ALE. Už jen proto, že výlet na východ stál klub víc milionů, než kolik dostal za třetí předkolo EL. Nebo proto, že herně byla Sigma prostě lepší. A v neposledním případě by fanoušky i samotné hráče mrzelo, že nedošlo ke konfrontaci s atraktivním sokem.

Toho se Olomouc dočkala až v play off druhé nejslavnější soutěže v Evropě. Sevilla, to už je vskutku pořádný kalibr.

Sevillský stadion Estadio Ramón Sánchez Pizjuán má kapacitu pro 44 tisíc diváků
Sevillský stadion Estadio Ramón Sánchez Pizjuán má kapacitu pro 44 tisíc diváků

Po parádním úvodním zápase na Andrově stadionu je tady odveta. Ve hře je minimálně základní bonus 75 milionů korun za postup do základní skupiny, přesto – troufám si tvrdit – mančaft trenéra Václava Jílka nemá co ztratit. Snad jen kredit získaný perfektním výkonem v prvním utkání.

Ale jinak? Andalusané jsou horkým favoritem na zisk šestého titulu soutěže za posledních dvanáct let, nejen na postup. To mluví za vše. Proti českému celku zase nasadí úplně odlišnou jedenáctku, protože prioritou je pro ně nedělní derby s Betisem.

O tom, že o svém úspěchu nepochybují, hovoří i fakt, že na tiskovou konferenci s koučem Jílkem a kapitánem Michalem Vepřekem dorazil jediný španělský novinář. Tak moc si domácí věří.

Proto ty olomoucké úsměvy na letišti, proto rodinní příslušníci v zaplněném letadle, proto jedna noc v Seville navíc. Zkrátka a dobře vše ve stylu „pojďme si to užít, vždyť je to za odměnu“.

Od nikoho z klubu to samozřejmě neuslyšíte říct naplno, ale ve vzduchu je to cítit na první dobrou.

A mně se to líbí. Protože když nejde o život, jde o...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud