Michal Kvasnica
22. března 2022 • 14:24

Bezschickovský barážový plán: KHL. Vsaďte na formu, ne na minulost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG MICHALA KVASNICI | Obránce David Zima to řekl upřímně, jak je jeho zvykem. „Bez Schickyho jsme enormně oslabení, jednoznačně nám bude chybět. Je to náš útočník číslo jedna, dal dvacet gólů v bundeslize.“ Ano, to jsou fakta a realitou je, že Patrik Schick stále doléčuje lýtko v Leverkusenu. Reprezentace hledá plán B, který jí pomůže k vysněnému postupu na mistrovství světa v Kataru na konci roku 2022.



Už nemá smysl babrat se v tom, že v nejdůležitějším utkání chybí Čechům klíčový hráč. Je to smůla, kterou však fotbal čas od času přináší. Jakou variantu tedy kouč Jaroslav Šilhavý zvolí? 

Kuchta, Hložek, Lingr = česká fotbalová KHL. Na ni by měla ve čtvrtek v Solně reprezentace vsadit. A to hned z několika důvodů.

Všichni jsou to vlčáci do nepohody, která nároďák aktuálně vinou četných personálních absencí svírá, mají drajv i slušnou formu.

Tedy čísla. A o ty jde nyní především: baráž je jednorázovka, ne dlouhodobá soutěž. Na plac musejí ti, kterým to momentálně nejvíc lepí, čiší z nich sebevědomí, kuráž, hlad po gólech, motivace.

A mají i štěstí – ano, i o něm fotbal je. Potřebujete borce, které balony trefují, umějí si najít skryté centry i ve skrumážích, střílí škaredé góly z dorážek. Zkrátka se neutápějí v tom, že už nějaký čas nerozvlnili síť či neasistovali.

Že nasbírala trojice KHL dosud v repre jen 16 startů a vstřelila jediný gól? Nevadí. Vyjukaní zajíci to navzdory nevysokému věku již taky nejsou, těžké zápasy na klubové úrovni odehráli.

Takže Kuchta na hrot, Hložek na levé křídlo a Lingr doprava. K nim přidat zkušenou osu Barák, Souček, Holeš, Vaclík a mohlo by to fungovat.

Hlavně nežít z minulosti, to už se několikrát nevyplatilo. Nejen fotbalistům, ale i hokejistům.

Baráž o postup na MS: Schick (snad) bude. O své pozici Šilhavý nepřemýšlí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud