Ondřej Kuchař
2. ledna 2018 • 21:54

Klíče k postupu dvacítky? Pešánova odvaha a mimozemšťan Kořenář

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Paráda, bomba, hoši děkujem! Nechybělo však moc a pocity mohly být totálně opačné. Finové byli ve čtvrtfinálovém utkání s českou dvacítkou lepší. Ale ani 54 střel jim k výhře nestačilo. Mohli za to hlavně tři hrdinové: autor dvou branek Filip Zadina, neuvěřitelně chytající Josef Kořenář a trenér Filip Pešán, který v pravý moment ukázal obrovskou odvahu.



Tak schválně! Kdo z vás ještě tři minuty před koncem věřil, že se čeští junioři nakonec budou radovat z postupu do semifinále? Přiznám se, že já ne.

Moje poznámky pro tvorbu tohohle blogu byly zhruba takové: Češi byli většinu zápasu pod tlakem, na soupeře nestačili zejména bruslařsky, rozehrávka obránců byla mizerná. Pokud by byl stav na konci třeba 3:7 pro Suomi, nemohli bychom říct ani popel.

Na střely prohrála Pešánova družina 29:54. A to jsou prosím pěkně pouze rány mezi tři tyče. Dalších mnoho střel letělo mimo, Finům puky v klíčových chvílích přeskakovaly hokejky, nebo zasáhl fantastický gólman Josef Kořenář, který předvedl výkon jako z jiné planety. Jednomu až v mysli vyskočily vzpomínky na MS stejné kategorie v roce 2012 a výkon Petra Mrázka proti USA.

Jasně, občas měl velkou porci štěstí, ale kvalitu ukázal i tak nespornou. Stejně jako kouč Filip Pešán. Už jen tím, že vybral pro rozhodující mač celého turnaje právě brankáře prvoligových Benátek nad Jizerou.

Absolutní genialitu a odvahu pak ale ukázal na konci základní hrací doby. Stav byl 3:2 pro Finy. Když je dělilo od výbuchu radosti 180 sekund, Pešán se rozhodl pro málo vídaný risk s brzkou hrou bez gólmana. A risk, jak známo, přináší zisk. Tedy aspoň v tomto případě tomu tak bylo.

Výsledek? Zadinova parádní teč, šikovnost v nájezdech a postup do semifinále po třinácti letech. Krásný začátek roku 2018. V bojích o medaile ale musí čeští mladíci zůstat nohama na zemi. Postup vydřeli, ale herně je Finové předčili. To je třeba si říct narovinu. V semifinále se navíc na 99 procent utkají se soupeřem zřejmě vůbec nejtěžším – Kanadou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud