Ondřej Kuchař
3. května 2021 • 18:00

McDavid, pan Dokonalý. A dál? Edmonton může dojít pro Stanley Cup jen stěží

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atakovat metu sta bodů v osekané sezoně s 56 zápasy? No, páni! Před startem ročníku takřka nemožné sci-fi. Connor McDavid se ale rozhodl, že z fikce udělá fakt. Hrát se plná palba standardních 82 utkání, dostal by se při maximální zátěži na neskutečných 145 bodů! Takhle daleko došel naposledy Mario Lemieux před pětadvaceti lety.



McDavid je bez jakýchkoli sporů nejlepším hokejistou od časů právě Lemieuxe a velikána Wayna Gretzkého. Na jeho odkaz v Edmontonu navazuje. A tady stojí hlavní otázka: dokáže být s Oilers McDavid stejně úspěšný, jako byl The Great One?

Gretzky dotáhl olejáře z Alberty ke čtyřem Stanley Cupům, McDavid zatím dostal svůj tým do play off za pět let v NHL dvakrát. Nejdál došli do druhého kola. Nyní uhráli vyřazovací část potřetí. Jak v ní dopadnou? Můžou být úspěšní? Dojít až pro hokejový grál?

Odpověď zní, že jen stěží. V Edmontonu je totiž výsledek týmu zoufale závislý na příspěvku jediné lajny. A byť bude velký, stejně to nemusí stačit. Třeba jako v létě, kdy Oilers hráli v předkole play off s Chicagem. McDavid bral ve čtyřech zápasech devět bodů. Výsledek série? 1:3 na utkání.

Ani další perspektiva slavného klubu není bůhvíjaká. Gáže McDavida s jeho německým parťákem Leonem Draisaitlem zabírá čtvrtinu platového stropu na celý tým. Na příští ročník mají smlouvu kromě tohoto hvězdného dua jen tři další útočníci. Z prvních pěti kol draftu budou letos Oilers volit jen dvakrát. Budoucnost šedá. Je otázka času, kdy začne padat otázka, jestli se McDavid nebude chtít posunout někam, kde bude mít reálnou šanci na zisk Poháru.

Edmonton Oilers Vše o klubu ZDE

Connor McDavid i ve zkrácené sezoně atakuje hranici 100 bodů!
Connor McDavid i ve zkrácené sezoně atakuje hranici 100 bodů!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud