Pavel Bárta
4. července 2011 • 16:31

BLOG: Vrtěti Jágrem. Kdo pálil pittsburghské mosty

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr po dnech kufrování přistál ve Philadelphii. Podle mínění zámořských komentátorů nemohli JJ a jeho agent Petr Svoboda během těch několika dnů napětí, jež podpisu s Flyers předcházely, zpackat víc, než se jim povedlo.



Mezi námi, mlžili někdy dost toporně: "Nevím, kde Jaromír zrovna je... Rozhodne se dnes... Rozhodne se až zítra... Nevím, kdy se rozhodne...." Ale byl to hlavně Pittsburgh, kde živili pohádku o návratu ztraceného hrdiny. A všichni ostatní se toho chytli.

Jako by snad ty dva milióny dolarů, co Penguins nabízeli, platili ze svého. Jako by Jágr ani neměl právo vybrat si jinou destinaci. Po velkém očekávání přišlo tím větší zklamání. Přitom se ukázalo, zájem zase tak žhavý nebyl.

Rozdíl 1,3 miliónu dolarů navíc, co číslu 68 nabídli Flyers, se může zdát vlastně zanedbatelný v porovnání s tím, co sám za svou kariéru vydělal. Jenže je daleko vyšší. 

Přestup Jaromíra Jágra vzbuzoval i velké emoce Přestup Jaromíra Jágra vzbuzoval i velké emoceFoto Koláž iSport.cz

"Pittsburgh je v jeho srdci," tvrdil Petr Svoboda o svém chráněnci. Možná ano, ale jen do okamžiku, než pochopil, že jinde o něj stojí víc a že nabídka Penguins byla spíš jen gesto, aby to navenek nevypadalo blbě.

Skvělý film "Vrtěti psem" nádherně paroduje situaci, kdy mají choulostivou skutečnost zamaskovat výmysly, které se jako pravda jen tváří. Pozornost od jednoho skandálu má odlákat tím, že se uměle vyrobí jiná, mnohem strašlivější aféra. Něco podobného se dělo ve stínohře kolem Jaromíra Jágra.

Když po pár dnech tajuplného mlčení klub v poslední chvíli svoji nabídku stáhl, vzbudilo to zdání, že ten, koho po třech letech v Rusku mají laskavě zaměstnat, vlastně ani neví, o kolik by si řekl. Co by vlastně ještě chtěl, že? Pittsburské mosty však nespálil Jágr. Zapálili si je tam sami.

Vokoun spadl Washingtonu z nebe

Výprodej volných hráčů přinesl taky jeden vedlejší produkt. Pro nejlepšího brankáře na trhu, tedy Tomáše Vokouna, málem nezbyla žádná židle. To jsou paradoxy!

První den zůstal na suchu. Pak souhlasil s Plánem B. A pro Washington to byl sakra dobrý tah. Už si mysleli, že jsou se všemi změnami hotovi. Počítali, že sezonu potáhnou mladíci Neuvirth a Holtby. Najednou jim spadl z nebe takhle dobrý brankář. A téměř zadarmo. Skvělý kauf!

Nikdo nemůže Vokounovi zaručit, že s Washingtonem vyhraje Stanley Cup. Ani kdyby místo jednoho a půl miliónu dolarů podepsal za pět miliónů. Nicméně Vokoun si konečně zachytá za tým, který na to má.

Možná se tu začala psát jiná pohádka. A Vokoun všem vypálí rybník. Hrozné klišé, ale nelze jinak.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud