Pavel Bárta
5. května 2018 • 23:55

Češi ladili po kanadsku, obrat se Slováky mohl přijít dřív

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DÁNSKA | Česká převaha byla zřetelná a s přibývajícím časem se stupňovala. Jenže dlouho nic z toho. Po osmi minutách hry Radko Gudas kýchnul na slovenského útočníka Buce, opřel se do něj trochu víc a jako hráč s pověstí raubíře se i tak trochu symbolicky stal prvním českým vyloučeným na světovém šampionátu. Slováci toho dokázali využít bleskově. Během čtyř vteřin. Ladislav Nagy o něco později šel do Libora Šuláka tak, že si to zasluhovalo trest do konce utkání. Dostal dvě minuty.



Nemá smysl po prvním zápase cenu brečet nad výkony rozhodčích. Jde o rozdíl, jakým dokázal využít početní převahy soupeř a jak se přesilovek zhostil soubor Josefa Jandače . I podruhé šli Slováci do vedení po vyloučení českého hráče, kdežto český výběr o jednu výhodu připravil přehnanou snahou Dmitrij Jaškin, další dvě byly taky k ničemu.

Marek Čiliak ve slovenské brance pokračoval ve výkonu z play off v dresu Komety. Hlavně se však v klíčových momentech projevila větší sehranost Slováků. Nic nevymýšleli, snažili se hrát jednoduše.

Mohlo se projevit to, že zatímco oni těsně před turnajem pod vedením kanadského kouče Craiga Ramsayho hezky po slovensku dolaďovali detaily, česká ekipa jako by napodobovala zámořské manýry z tréninkových kempů.

FAKTA MS: jde se na Švédy! Jágr chválí mladé, ale věří i Červenkovi s Plekancem
Video se připravuje ...

Do odletu hledala vlastní podobu a tvář, v plné palbě naskočila vlastně až do prvního ostrého zápasu na mistrovství světa. Do té doby hráči nevěděli, s kým a co budou hrát.

V oslabeních navíc chyběli ti, kteří je obvykle hrají. Tedy právě Radko Gudas a taky Dmitrij Jaškin. Ten po svém prvním prohřešku v podstatě připravil Kubalíkovi první gól a pomstil se na Nagyovi tím, že ho obral o kotouč jak zručný šejdíř turistu o peněženku.

A nakonec vítěznou trefou odčinil všechny své předchozí hříchy. Bylo to vydřené vítězství. Ale právě takové může tenhle mladý tým povzbudit mnohem víc, než kdyby urval body jednodušeji a snáz. 

Hynek o zápase se Slováky: Vyrovnání jsme si zasloužili, se Švédy to bude ještě o level výš
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud