Pavel Ryšavý
20. prosince 2018 • 14:00

Zázraky v Pardubicích a Chomutově? Spíš se chystejte na duben

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co si do Vánoc necháte pláchnout, to pak už budete chytat tak těžko jako vodu do síta. Co se týká extraligového suterénu, platí tahle poučka bez výhrad. Předposlední Chomutov i poslední Pardubice se neustále snaží vymýšlet psí kusy, jak smazat obří propast nad sebou. Na druhou stranu: reálný stav je takový, že by musel být zázrak, aby dva trápící se celky nezahučely do baráže.



Že je nesmysl tohle tvrdit v polovině soutěže? Není. Stačí si vzít na pomoc čísla.

Třetí tým od konce po play out, tedy ten první šťastný, který zůstal viset nad barážovou pastí, měl v posledních pěti letech mezi 70 a 75 body. Když se podíváme, jak si extraligové celky vedou teď, zdá se reálnější to vyšší číslo. Takže Chomutov a Pardubice se potřebují dostat nad číslo 75, aby měly klid. A pokud v Karlových Varech nezačnou hrát na tupých bruslích, nebo v Mladé Boleslavi nevymění hokejovou četu za směnu, která montuje auta, je takové číslo pro oba celky z extraligového ocasu zatraceně těžká meta.

Pardubice by potřebovaly získat dalších 55 bodů, tedy osmnáctkrát získat po třech bodech, Chomutovu by mělo stačit „jen“ 17 tříbodových večerů. A právě tady pro ně přichází ten hlavní problém: mají na to ještě 31 (Pardubice), respektive 32 pokusů.

Jenže po 27 (26 Chomutov) zápasech mají na kontě v kolonce výher číslovky pět a šest.

Nevidíte žádný rozumný důvod, proč by všechno mělo být najednou od Ježíška jinak. Nastává tedy doba, kdy si oba týmy budou muset do hlavy nacpat myšlenku, že sezona bude nepříjemně dlouhá. A vrchol na ně nečeká v únoru, to by se jenom vyšťavily.

Ano, už teď je čas se chystat na duben.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud