Radek Špryňar
11. října 2020 • 23:18

Provod dojímá hrou! Teď už i na reprezentačním levelu

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lize má odehráno třiatřicet zápasů, před rokem o něm nikdo pořádně nevěděl, a když podepisoval kontrakt se Slavií, mnozí si klepali na čelo, jestli se Jindřich Trpišovský nezbláznil. Evidentně nikoliv. Lukáš Provod udělal za poslední měsíce úžasný progres ve výkonnosti, vystoupal až do základní sestavy národního mužstva a způsob, jakým zvládl partii v Haifě, bral doslova dech. Kdyby ze dvou šancí aspoň jednou skóroval, byl jeho výkon téměř dokonalý. Přesto i bez příspěvku rodáka z Plzně došel národní tým k vítězství 2:1, což je vzhledem k hektice posledních dní cenný počin.



Ale k Provodovi...

Bylo to krátce po zisku titulu ve FORTUNA:LIZE, kdy Trpišovský na jeho adresu (ale také Musy a Zimy) prohlásil následující slova. „Někdy jsem až dojatý, když vidím, jak se v těžkých zápasech snaží nahradit kluky z reprezentace, kteří šli hrát do velkých lig. Strašně si toho vážím,“ polykal slzy slávistický kouč.

Provod už je nyní v reprezentaci. Zcela po právu. V tuzemské soutěži není žhavějšího krajního záložníka. Po šesti zápasech má ve statistikách vyraženy dva góly a dvě asistence.

A v Haifě se po Trpišovském musel dojímat i Jaroslav Šilhavý. Přesně takové hráče reprezentace potřebuje. Rychlostně nadprůměrné, extrémně pracovité na obou pólech hřiště, sebevědomé a hladové.

Provodovi je třiadvacet let, je vysoce pravděpodobné, že zdaleka nedošel na svůj výkonnostní horizont. Má potenciál stoupat výš a výš. Pokud na sobě nepřestane tvrdě pracovat, k čemuž jaksi není nejmenší důvod, dovedu si představit, že příští rok v červnu na mistrovství Evropy (pokud se uskuteční) by mohl být nesmírně zajímavou alternativou na pozici křídelního hráče.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud