Vladimír Vůjtek
28. září 2017 • 10:00

Pardubice to budou mít složité, Chomutov naopak příjemně překvapil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubice padly na poslední místo. Šanci zvednout se mají, sedm kol ještě nic neznamená, ale jejich rozjezd není dobrý a bude to pro ně složité. Mančaft nemají extra skvělý, kvalita dělá svoje a podle mého názoru spodek tabulky hrát budou. Borci, na kterých to stálo – Sýkora, Rolinek, Čáslava – už jsou přece jenom v letech, a mladí bohužel nedorostli. 



Opory, které si Pardubice vychovaly dřív a které by to teď měly táhnout, jsou pryč. Namátkou Buchtele , Kousal nebo Rákos. Bohužel, takhle to v dnešním hokeji chodí, ti kluci šli za lepším. Takový je trend, vše je o financích. Ne tedy úplně vše, ale převážně. Kdo peníze má, postaví si mužstvo plné kvalitních hráčů a hraje špici tabulky. Ostatní jen bojují a čekají na dobrou šňůru.

Neznám pardubické prostředí a zázemí, takže nevím, jaké má trenér Miloš Holaň vlastně možnosti. V přípravě měli nějakých 45 hráčů, z toho vybírali. Jenže když se takhle vybírá na poslední chvíli, taky to není dobré. Pokud někoho beru do kádru, měl bych ho mít ověřeného, měl bych vědět, co hrál dva roky předtím, a podle toho jej do týmu zařadit. I na posty, které mi chybí a které potřebuju. V Pardubicích asi neměli jinou možnost, ale hráč se měsíc před startem sezony neprojeví. To už musí být jasné dlouho před tím.

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 10:2
Video se připravuje ...

Na opačném konci tabulky je Chomutov. Sedm kol boduje, je na špici, to se asi úplně nečekalo. Odešli jim Rutta, Kämpf, Kaše... A oni stejně vedou ligu. Hráli těžké zápasy, nečekal jsem je tak vysoko. Příjemné překvapení ligy.

Proč jsou tak nahoře? Kromě Vondrky, Růžičky nebo Humla sice nemají tak známé hráče, ale jsou zkušení. Kostra týmu hraje sedm osm roků ligu. Spousta jich je ještě ze Slavie, pod trenérem Růžičkou hrají dlouho. Vědí přesně, co po nich chce, znají jeho styl hry a sedí jim. Růžička prostě postavil dobrou taktiku pro tým, který má víc pracantů než hvězd. A vychází jim to.

Dobře si vede i Plzeň. Dlouho se v lize nestalo, aby za prvních sedm kol dal někdo dvakrát za sebou deset gólů! Její útočná síla je velká. Nákupy měla kvalitní, přišel Tomáš Mertl, Milan Gulaš , vrátil se Dominik Kubalík , ze zámoří Petr Straka. To jsou všechno silní hráči. Plus ti, co už tam byli. Plzeň byla v útočné fázi dobrá i v minulé sezoně a teď to jen potvrzuje. Útok má možná nejkvalitnější v lize, její výsledky baví. Domácí fanoušky určitě. Bude se jim zvedat návštěvnost, takže poklona.

Ještě ke Kubalíkovi. Měl hrát v Ufě, ale to nevyšlo, cizinců bylo moc. Zjistil, že zahraniční angažmá není tak jednoduché. Venku se nikdo s nikým nemazlí, a když vám nevyjde pár tréninků, nikdo nebude čekat. Formu chtějí hned. Dominik je kvalitní hráč, pořád ještě mladý, prosadí se. A je pravda, že v olympijské sezoně potřebuje hrát. Kdyby měl dělat v Ufě náhradníka a čekat na šanci jednou za čtyři zápasy, nebylo by to pro něj dobré. Potřebuje hrát, být na ledě, prosazovat se. Jen dobře, že se vrátil. Rok si počká a půjde do lepšího klubu. Přesněji řečeno – třeba ne lepšího, ale do klubu, který jej bude opravdu chtít.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud