Zdeněk Janda
15. října 2015 • 12:47

Neuvirth u Flyers září. Ale proč se tomu až tak moc divit?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po každém zákroku to v zaplněné aréně více zahučelo. I zdejší novináři se na sebe podívali. Až udiveně. Ten výraz prozrazoval: Ty jo, to jsou věci… Málokdo z nich čekal, že Michal Neuvirth se takhle zhurta zakousne do nového angažmá u týmu Flyers.



Dva zápasy, dvě nuly. Vyrovnaný historický rekord. A hlavně to druhé vyčapané čisté konto nebylo ledajaké. Gólman ukázal skvělou lapačku, pohyb na brankovišti. Rozvahu, přehled. Bleskově si získal respekt. Nejen na ledě, ale i vystupováním. S grácií zvládá rovněž mediální stránku, nic s ním neudělá ani armáda natažených diktafonů a rozsvícených kamer.

Stejně jako na ledě si s tím poradí. Philadelphia je známá tím, že brankářům dokáže pořádně pocuchat nervy. A teď se najednou zjeví on. Ale zase proč se tolik divit? Není to žádný zelenáč. Je mu sedmadvacet. Má za sebou 171 zápasů v NHL. Štaci ve Washingtonu, kde už pozici jedničky zvládnul.

A navíc letní přípravu, při níž dřel více než jindy. Zhubnul, nechal na sebe pálit puky z pukometu. I na jeho příkladu je vidět, že tvrdá práce se vyplácí.

Překážkou nemusí být ani město, v němž gólmani museli často klepat na dveře psychologických poraden. Zatím je brzo na předčasné soudy. Ale Neuvirth má skvěle našlápnuto.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud