Zdeněk Janda
5. května 2016 • 16:10

Gólman zůstane tajemstvím. Proč soupeři ukazovat dopředu karty?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér, nové pořádky. Žádné zbytečné prozrazování dopředu! Asistent Jiří Kalous včera jasně řekl, že jméno gólmana, který bude chytat, nebude trenérský štáb vedený šéfem Vladimírem Vůjtkem zveřejňovat den dopředu. Ale ostatní se ho dozvědí až ze soupisky zveřejněné chvíli před zápasem. Předešlí trenéři většinou jméno vyřkli.



V Moskvě bude jiný režim, inspirovaný zámořskými pořádky. Proč soupeři dopředu ukazovat karty? Je to pochopitelná snaha, i když se zase nedá říct, že třeba Rusové budou až tolik řešit, jestli proti nim vyjede Pavel Francouz , nebo Dominik Furch .

Ale proč ne. Dělají to jiné hokejové velmoci, tak proč ne Češi. Stejně se leccos vydedukovat dá. Trenéři už dopředu vyhlásili, že se gólmani v úvodních partiích protočí, prostor dostanou oba. Takže nebude až tak těžké určit, kdo půjde druhý den do branky… No a ten, komu se duel povede líp, dostane další šanci. Až taková věda v tom není. Gólmanskou jedničku trenéři prostě dopředu nevyřknou.

Uplatňují jiný model než předchůdce Vladimír Růžička . Jenže jak loni dopadl dlouho dopředu avizovaný první gólman Salák ? Snad tenhle model přinese víc štěstí. Ať už Francouzovi, nebo Furchovi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud