4. května 2016 • 21:39

Francouz, nebo Furch? Trenéři tají, kdo nastoupí proti Rusům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek by mělo být jasno, kteří čeští hokejisté budou na úvod mistrovství světa zařazeni na soupisku. Kouč Vladimír Vůjtek na úterní nominační tiskové konferenci uvedl, že zapíše sedm beků, 13 útočníků a dva brankáře. Kdo z dvojice Pavel Francouz a Dominik Furch začne na turnaji chytat, bude zřejmě tajné až do pátečního duelu prvního duelu s domácím Ruskem.



Kteří hráči zůstanou na začátku turnaje mimo soupisku, zatím také není jasné. "To se dozvíte až zítra," řekl novinářům asistent trenéra Jiří Kalous po dnešním večerním úvodním tréninku českého týmu v Ledovém paláci v Moskvě.

Český tým trénoval v tomto složení formací: Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kempný, Kundrátek, Zámorský, M. Doudera, Polášek - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Řepík, Jan Kovář, Birner - Kašpar, Kousal, T. Zohorna - Jarůšek, Koukal, Sekáč - D. Kubalík, Filippi, Zaťovič.

Více o mistrovství světa v Rusku čtěte ZDE>>>

Ze sedmadvacetičlenného kádru se dva hráči v poli nakonec na soupisku nedostanou. Navíc ještě stavitelé národního týmu mohou vyhlížet případné posily z 2. kola Stanleyova poháru. "Vývoj samozřejmě sledujeme, nic není uzavřené. Ale nechceme prozrazovat a nic k soupisce říkat," podotkl Kalous.

Po úterní generálce v O2 areně s Kanadou (0:3), následném uzavření nominace a dnešním celodenním cestování a prvním tréninku v Moskvě bude realizační tým řešit složení sestavy a taktickou přípravu na start turnaje s mužstvem až ve čtvrtek. Stejně tak se dozvědí brankáři, kdo se má chystat na start proti sborné.

"Budeme s nimi hovořit. Po zápase s Kanadou to bylo hektické, nebyl čas na mítinky. Všechno proběhne ve čtvrtek," navázal Kalous. Jméno gólmana pro start turnaje by ale mělo zůstat tajné. "Nechceme soupeřům prozrazovat soupisku před zápasem," dodal Kalous.

Na prvním tréninku národního týmu v Rusku vládla pohodová atmosféra. Brankář Pavel Francouz se nasmál dosyta
Na prvním tréninku národního týmu v Rusku vládla pohodová atmosféra. Brankář Pavel Francouz se nasmál dosyta

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud