Martin Hašek
9. srpna 2022 • 16:38

Atleti v nových dresech: Bude na co koukat! Na triku Czech Republic

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atletická výprava se příští týden na mistrovství Evropy v Mnichově představí v kolekci nových reprezentačních dresů. Ve výrobcích španělské firmy Joma se vrací k tradiční kombinaci modré, červené a bílé. „Je slušivá, bude na co koukat,“ směje se mílařka Diana Mezuliáníková. Na dresech bude navzdory aktuálnímu trendu dvouslovný výraz Czech Republic.



Ještě před pár týdny závodili atleti na světovém šampionátu v Eugene v červených proužkovaných trikotech firmy Nike, která se právě v Oregonu zrodila. Těsně před evropským šampionátem v Mnichově je ale všechno jinak. Mladé tváře českého týmu ukázaly na malé módní přehlídce své nové úbory.

„Po čtyřech letech půstu na evropské platformě přicházíme s inovací, a to je návrat ke klasickým českým barvám. Viděl jsem nedávno video o Janu Železném, prolnul jsem si, v jakých profilech se závodilo od začátku jeho kariéry. Vždycky dominovala bílá, modrá a červená,“ vysvětluje předseda atletického svazu Libor Varhaník. „Zmizela centrála Nike Europe v Česku, jejich filozofie jde spíš k velkým zemím. Hledali jsme někoho, s kým bychom se mohli ztotožnit.“

Tým prezentovali na oficiální tiskovce mílaři Kristiina Mäki, Diana Mezuliáníková a Jan Friš, překážkářky Nikoleta Jíchová, Helena Jiranová a čtvrtkař Patrik Šorm.

Čeští atleti zapózovali v nových dresech pro ME v Mnichově
Čeští atleti zapózovali v nových dresech pro ME v Mnichově

„Já jsem měl možnost v kolekci běhat, mně se líbí, že to je návrat k tradičnějším barvám. Ta bílá zase trošku rezonuje s námi, já jsem spokojený i s materiálem. Doufám, že nám přinese úspěchy v Mnichově,“ řekl Friš.

Stejně jako na minulých dresech zůstává i tentokrát na hrudi reprezentantů výraz Czech Republic, který v poslední době nahrazuje jednoslovný výraz Czechia, čili Česko. Basketbalový dres už tento nápis použil na loňských olympijských hrách při startu mužského týmu, využívá ho i FAČR a v roce 2024 v Paříži s ním zřejmě vystoupí i český olympijský tým.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud