Martin Hašek
16. července 2022 • 21:18

Karambol na atletickém MS: do vody po hlavě! Steeplerka nepříjemně padla

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukázkový karambol prožila v rozběhu na atletickém světovém šampionátu v Eugene steeplerka Lea Meyerová. Německá závodnice zakopla o překážku nad vodním příkopem a pak šla nekontrolovaně přímo na hlavu. I otřesená se ale hned zvedla a závod dokončila.



Na téhle nehodě se fotografové vyřádili, ale pro Leu Meyerovou to byla hořká chvilka. Čerstvá německá šampionka bojovala v závodě na 3000 metrů překážek o postup do finále, jenže nehoda na vodním příkopu jí vzala důležité sekundy.

Meyerová spadla do vodního příkopu přímo po hlavě, hned vstala a pokračovala dál, i když celá zmáčená.

Do Eugene přijela jen pár týdnů po svém prvním vítězství na německém šampionátu a běžela se vzpomínkami na svého trenéra Henninga von Papena, legendární běžecký kouč zemřel vloni v zimě.

Meyeová i po pádu pokračovala dál, ztrátu ale už nedohnala, časem 9:30,81 skončila osmadvacátá a k postupové patnáctce jí scházelo téměř deset sekund.

Karambol v Eugene zastavil hned v rozběhu také amerického šampiona na 110 metrů překážek Daniela Robertse. Během závodu si rozhodil rytmus a tři překážky před cílem šel k zemi.

„To je součást atletiky, to k tomu patří. Nedá se nic dělat, musí držet hlavu nahoře a jet dál,“ řekl o něm pro Českou televizi obhájce titulu Grant Holloway, který v rozběhu předvedl nejrychlejší čas 13,14 sekundy.

Během závodu na tři tisíce metrů si Lea Meyerová nechtěně vyzkoušela plavání
Během závodu na tři tisíce metrů si Lea Meyerová nechtěně vyzkoušela plavání

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud