1. března 2013 • 15:13

Těhotná Špotáková posilovala na Julisce: Ale musím opatrně!

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Musím opatrně,“ říkala Barbora Špotáková, když ve speciální místnosti usedla k oštěpařskému trenažéru a lehce předvedla, jak se na něm trénuje. Dvojnásobná olympijská vítězka je nyní na mateřské dovolené, přesto s Imrichem Bugárem či Jarmilou Machačovou slavnostně otevřela nově vybudovanou přístavbu lázní na Julisce. A těší se, až zde bude opět trénovat.



Vítejte na Julisce v novém hávu. Na jedné straně stadion fotbalové Dukly, na té druhé lázeňská budova. Se saunou, bazénem, masérskými místnostmi a dokonce i oštěpařským trenažérem. Tomu je vyhrazena speciální místnost s výhledem na fotbalový stadion. Má to svůj důvod. Přístroj totiž celou místnost v pohodě zabere.

„Je to jen dobře,“ kvitovala to i oštěpařka Barbora Špotáková, která se na otevření lázní navzdory těhotenské dovolené podílela. „Každá změna k lepšímu je dobrá, ovšem pořád je ještě na čem pracovat.“

Trenažér využívala i před olympiádou v Londýně, kde získala zlaté medaile. Většinou na něm v místnosti staré tělocvičny posilovala hodinu dvakrát týdně. V současné době však ne. V červnu totiž čeká narození potomka a jakákoliv větší námaha pro ni aktuálně nepřipadá v úvahu.

„Zmáhají mě i jednodušší věci. Oproti minulosti je to nezvyk, musím teď více přemýšlet nad tím, co dělám. Sice si to řekne samo, ale jde o ten jeden trhaný pohyb,“ dodala česká oštěpařka.  

Zlatá Bára na Julisce. Oštěpařka Špotáková si navzdory těhotenství vyzkoušela atletické trenažéry!
Video se připravuje ...

„Myslím, že nějaké dva metry ve výkonu to může dát. Je to zaměřené na tu poslední fázi odhodu, která se nedá ničím jiným nasimulovat,“ kvitovala slavná oštěpařka výhody přístroje.

„Tento pojezd dává odpor do samotného konce, takže se dá nasimulovat poslední usměrnění oštěpu. Myslím, že ho mohou využít i diskaři nebo koulaři,“ kochala se na vylepšené Julisce Špotáková.

Barbora Špotáková se svým partnerem Lukášem Novotným
Barbora Špotáková se svým partnerem Lukášem Novotným

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud