29. května 2013 • 13:32

Z bestie je vetřelec: sprinter Blake chce ovládnout svět

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před loňskou olympiádou donutil svět pochybovat o vládě Usaina Bolta a letos ho chce rovnou celý pro sebe. Jamajský sprinter Yohan Blake má vysoké cíle. Chlapík, kterému se přezdívá Bestie se chce stát vetřelcem, který ovládne svět. „Mým velkým cílem je obhájit titul na mistrovství světa a získat tam tři zlaté medaile,“ řekl Blake pro švédské stránky SVTplay.se. „Říkal jsem si, že budu jako vetřelec, protože chci zaútočit. Chci ovládnout svět.“



Blake je úřadujícím mistrem světa v běhu na 100 metrů, titul získal na šampionátu v Tegu v roce 2011 poté, co Usain Bolt ulil start a byl diskvalifikován. Blake měl skvělou sezonu i loni. Na jamajské olympijské kvalifikaci Bolta dvakrát porazil. Na olympijských hrách za ním skončil druhý na stovce i dvoustovce a byl součástí zlatého jamajského týmu na 4x100 metrů, který časem 36,84 sekundy vylepšil světový rekord.

Na začátku letošní sezony sice Blakea zbrzdilo zranění, jeho cíle ovšem zůstávají stejné. Za měsíc by se měl představit na Zlaté tretře v Ostravě, kde by měl spolu s Usainem Boltem běžet sprinterskou štafetu. A na světovém šampionátu v Moskvě chce udělat další krok, aby se vyrovnal legendám minulosti.

Zatím jen Američané Carl Lewis (1983, 1987 a 1991) a Maurice Greene (1997, 1999 a 2001) zvítězili v běhu na 100 metrů na třech šampionátech. Nikdo jiný nedokázal vyhrát ani dvakrát, o což se bude Blake pokoušet v Moskvě.

„Pokud obhájím svůj titul a budu podruhé světovým šampionem, bude to dobrá sezona,“ řekl Blake. „A můžu dokázat ještě víc, protože vím, že na to mám.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud