31. července 2013 • 17:23

Bolt jako outsider: Na šestistovce proti Farahovi mu nikdo nevěří

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve sprintu vyhrál, co mohl, v chystaném charitativním souboji na šest set metrů proti vytrvaleckému šampionovi Mo Farahovi je ale Jamajčan Usain Bolt jasným outsiderem. Experti se domnívají, že na náročné trati nebude mít proti Britovi se somálskými kořeny šanci.



Bez ohledu na výsledek bude na tenhle závod upřena velká pozornost a sponzoři se  budou předhánět přispět na charitu. Ve velké drama se ale moc nevěří.

„Určitě by vyhrál Mo Farah,“ míní čtvrtkař Pavel Maslák. „Bolt by to snad ani neuběhl. Šestistovka, to už je hodně drsné. Čtvrtkaři zvládnou pětistovku, na šestistovce by s osmistovkaři určitě prohráli. A navíc Mo Farah je celkem rychlý, což nedávno dokázal evropským rekordem na 1500 metrů.“

„Když do toho půjde naplno, vyhraje Mo. Ale myslím, že to bude jeden z nejtaktičtějších závodů roku,“ řekl David Moorcroft, bývalý světový rekordman na 5000 metrů.

Ani bývalí sprinteři Boltovi moc nevěří. Podle Darrena Campbella má sice Bolt o pět sekund rychlejší čtvrtku než Farah, ale dvě stě metrů navíc mu bude dělat problémy.

„Myslím, že vyhraje Farah. Je velmi rychlý a z mých sprinterských zkušeností bude pro Bolta velmi těžké se ho udržet,“ míní zlatý olympijský medailista ze štafety Jason Gardener.

Maslákův trenér Dalibor Kupka se domnívá, že by Bolt teoreticky mohl vyhrát, ale nebude se mu chtít podstoupit příliš bolesti.

„Kdyby se Bolt rozběhl, nikdo ho nenajde. Ale nevěřím, že se bude chtít trochu potrápit,“ míní Kupka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud