Květoslav Šimek
16. června 2014 • 13:25

Sprchoval se na letišti, cvičil v letadle. Měli mě za blázna, smál se Merritt

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu triumfoval v New Yorku na Diamantové lize, v pondělí se chystal vyběhat únavu v Ostravě. Americký sprinter LaShawn Merritt, jedna z hvězd 53. ročníku Zlaté tretry Ostrava, má za sebou extrémně náročný přelet.



„Dva závody takhle rychle za sebou jsem už v minulosti měl, ale tohle byl můj nejrychlejší přesun mezi kontinenty,“ říkal Merritt na tiskové konferenci v Ostravě. „Ale dal jsem si dobré jídlo, dobrou masáž a cítím se dobře. Po obědě se půjdu protáhnout na stadion. Můžu na dráhu?“ zeptal se bezelstně manažera mítinku.

Merrittův přesun byl hodně hektický. Po vítězství v Eugene mířil přímo ze stadionu na letiště. Pomalu se nestihnul ani převléct. „Doběhl jsem, absolvoval dva televizní rozhovory a z media zóny už mě manažerka brala rovnou na letiště,“ líčí dvojnásobný olympijský vítěz a mistr světa.

„Osprchoval jsem se až na letišti po odbavení. I strečink jsem stihnul až v hale. A když jsem se protahoval i v letadle, měli mě lidi za blázna. Ale nic jsem si z toho nedělal, tohle je moje práce.“

Z New Yorku letěl Merritt do Prahy, odtud do Ostravy. Po Zlaté tretře si rád odpočine. „Do hotelu je to kousek, tak si tentokrát dám večeři i sprchu v klidu na hotelu a poletím až druhý den,“ oddechl si s úsměvem.

V závodě na 400 metrů se Merritt na Zlaté tretře Ostrava bohužel nepotká s českým bleskem Pavlem Maslákem, který je zraněný. Talentovaného Čecha už stačil zaregistrovat. „Mašlak? Dobrý kluk,“ usmíval se Merritt. „Pamatuji si, že vždycky běhá ve venkovní dráze a vždycky začíná velmi rychle.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud